ERGO Masters: Oranjeheren verliezen van Duitsland

De Oranjeheren hebben de ERGO Masters met een nederlaag afgesloten. Na de winst op België en de nederlaag tegen Groot-Britannië dolf de ploeg van bondscoach Max Caldas zondag ook het onderspit tegen olympisch kampioen Duitsland: 2-3.

De Duitser kwamen enorm sterk uit de startblokken, want na negen minuten prijkte op het scorebord een stand van 3-0 op het bord. Linus Butt brak in de derde minuut door aan de rechterkant en haalde onhoudbaar uit. Drie minuten daarna verdubbelde Timur Oruz de Duitse voorsprong en weer drie minuten later tekende Florian Fuchs, komend seizoen uitkomend voor Bloemendaal, voor de 3-0.

Nederlandse treffers

Nederland kon er weinig tegenover stellen en kreeg pas na 26 minuten de eerste strafcorner. De inzet van Mink van der Weerden trof echter geen doel. De strafcornerspecialist was na rust wel succesvol. Niet met een corner maar met een velddoelpunt. Twee minuten later verkleinde Billy Bakker de achterstand naar 3-2.

In het laatste kwart drong Oranje aan, maar het lukte niet om de gelijkmaker te forceren. Ook omdat Glenn Schuurman na een overtreding op Christopher Rühr voor tien minuten naar de kant moest. Hierdoor speelde Nederland de rest van het kwart in ondertal. De beste kans was in dat laatste kwart nog voor Duitsland, maar de inzet van Rühr ging rakelings naast.

Nederland-Duitsland 2-3
0-1 Linus Butt
0-2 Timur Oruz
0-3 Florian Fuchs
1-3 Mink van der Weerden
2-3 Billy Bakker

België-Groot-Brittannië 2-2
Het is België niet gelukt het vierlandentoernooi met een overwinning af te sluiten. De Red Lions waren er dichtbij, maar vlak voor het eindsignaal kwamen de Britten op gelijke hoogte.

Het begon allemaal zo goed voor België. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart reageerde Elliot van Strydonck attent op een lange pass: 1-0. Sebastien Dockier tilde nog voor rust de marge naar twee, nadat hij ietwat gelukkig de bal voor zijn stick kreeg.

Britten komen terug

Het venijn van het duel zat in de staart. Zes minuten in het laatste kwart vond Mark Gleghorne Ashley Jackson die Simon Mantell aanspeelde en de 2-1 liet aantekenen. Jackson stond ook aan de basis van de gelijkmaker vlak voor tijd. Zijn pass werd door Mantell tussen de benen van de Belgische doelman Vincent Vanasch in het doel getikt.

Door het gelijke spel van de Britten wonnen de Duitsers de ERGO Masters, dat gold als het laatste voorbereidingstoernooi op de Olympische Spelen in Rio.

1-0 Elliot van Strydonck
2-0 Sebastien Dockier
2-1 Simon Mantell
2-2 Simon Mantell

Comments (8)

 1. Geen medialle in Rio voor de mannen. Weinig vernieuwend. Oude ploeg
  Op Croon na blinkt nieuwe lichting ook niet uit. Zie resultaten JO
  Beleid KNHB betaald zich uit. Weinig prijzen in de toekomst

 2. Vlugge Japie

  Wederom geen goede pot. Eerste helft was dramatisch, tweede helft was redelijk tot goed. Wat mij wel opvalt is dat niemand van het Nederlands elftal echt in uitstekende vorm blijkt te zijn. Vond vandaag weinig individuen een goede pot spelen. Onvoldoendes voor Hofman, de Voogd, Schuurman en Prusyer. Gevoelsmatig vind ik deze ploeg wel echt een stuk minder dan het team dat zilver haalde 4 jaar geleden. Alhoewel gezegd moet worden dat de eerste wedstrijden van de OS toen ook niet denderend waren. Vind dat de meeste jongens die al langer in NL elftal zitten te weinig stappen hebben gemaakt (Verga, Bakker, Hofman, Hertzberger, de Voogd en Schuurman), in tegenstelling tot van Ass, Baart en de Wijn. Zoals bekend ligt het speelveld echt dicht bij elkaar. Zie de mannen nog steeds wel de finale halen maar zie ze ook van iedereen verliezen in de poule m.u.v. Canada en Ierland natuurlijk.

 3. Zowel de dames als de heren hebben niet de vorm voor goud. Bij vlagen goed, maar niet constant. Blijft onbegrijpelijk dat de bond Caldas naar de heren heeft gehaald. Never change a winning team zeggen ze toch. Nog los van het feit dat je ermee aangeeft het heren hockey belangrijker te vinden dan de vrouwen. Blijven hopen, maar met hoop win je geen goud. Vraag me wel af waarom het Caldas niet lukt om de heren op tijd in vorm te krijgen. Met de dames lukte het hem wel.

 4. Tsja Jantje, het herenhockey is ook belangrijker dan het vrouwenhockey! Met alle respect voor de geleverde inspanningen van de dames (zowel op het veld als voor de camera) als je het puur qua sport bekijkt is het vrouwenhockey net zoiets als veteranen hockey bv… Je sluit (betere) sporters uit op bepaalde criteria (leeftijd of geslacht of…) en creëert zo een aparte divisie die dus niet op hetzelfde niveau staat als de top 🙂

  Zo… ben benieuwd welke shitstorm hierop zal volgen 🙂 🙂 🙂

  Los daarvan , welke coach zou zijn team al in vorm willen hebben weken te vroeg. Caldas weet echt wel wat hij doet. De mannen zullen er staan. Of dat voldoende is voor goud zullen we dan wel zien!

 5. Vlugge Japie

  Heb ook veel vertrouwen in Caldas en zijn manier van werken. Eerste wedstrijd tegen Argentinië wordt al uiterst belangrijk. Hoop dat de corner een beetje gaat lopen, was de afgelopen wedstrijden niet altijd het geval. Zeker als van der Weerden er niet in staat dan is er eigenlijk geen goed initiatief. 4 jaar geleden stond altijd Weusthof in het veld als van der Weerden even op de bank zat.

  p.s. Fürste was trouwens weer fenomenaal gister..

 6. Ik weet niet of iedereen het met je eens is @jan. Ik hoor Maxima al zeggen dat ze je een beetje dom vindt. Maar als bond moet je ze natuurlijk gelijk behandelen. Of moeten we 100 jaar terug gaan in de tijd toen vrouwen nauwelijks mochten sporten?
  Ik heb ook veel vertrouwen in Caldas en in het team, maar dit was geen goede generale. Dan was hij 4 jaar geleden met de dames toch verder.

 7. Als ik de heren zie hockeyen, hun interviews bekijk, heb ik het idee dat dit nou niet de slimste jongetjes van de klas zijn. Een enkeling uitgezonderd.

  Bedrijfje hier, opleidinkje daar, een weinig verheffend niveau dat zich duidelijk ook uit in de keuzes die in het veld gemaakt worden.

  ‘Profs’, tja, dan krijg je dit….

 8. Vlugge Japie

  @expat, wat heeft dat er nou mee te maken? Meeste mannen van dit niveau kiezen rond hun 18de voor een opleiding die goed te combineren valt met het Nederlands elftal of kiezen voor een opleiding die sterk gerelateerd is met sport, waardoor ze vaak bij het Johan Cruijff college belanden. Het merendeel had makkelijk een universitaire studie kunnen afronden als ze dit hadden gewild. Dan nog, wat heeft goed kunnen leren of slim zijn te maken met keuzes in het veld?

Reageer

Contact Us