FIH blokkeert mogelijk deelname India aan Londen 2012

De FIH heeft in een brief aan de Indiase secretaris van sport laten weten dat het de deelname van India aan de Olympische Spelen in 2012 zal blokkeren als Hockey India, de door de wereldhockeybond erkende bond, niet volledig wordt erkend als de enige nationale sportfederatie in het hockey.

Ook moeten alle rechtszaken, inclusief die van de Indian Hockey Federation -de door de FIH niet-erkende hockeybond- afgerond zijn en moet de schuld, dat het land heeft opgebouwd met betrekking tot de organisatie van het WK in 2010, aan de FIH afbetaald worden.

Door de machtsstrijd tussen de twee hockeybonden, Hockey India en de Indian Hockey Federation, verloor India begin september ook al de organisatie van de Champions Trophy voor mannen, dat nu begin december in Nieuw-Zeeland wordt gespeeld.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

louis

Belachelijk!
De rechter heeft bepaald dat India niet hoefde te betalen aan de FIH, en India is druk bezig hier een oplossing voor te zoeken.
Trouwens, ik dacht dat de OS bedoeld zijn om landen bij elkaar te brengen, los van hun achtergrond. Dat is een ruzie met de FIH toch een absurde reden?
Dit mag het IOC absoluut niet accepteren en ik vind dat de AHF ook wel eens op mag spelen!

Kenner?

Vergelijk: Probeer maar eens een nieuwe hockeybond op te richten in Nederland en dan met een team mee te doen aan de OS. Weinig kans!!! Dat is wat er aan de hand is in India!

louis

India heeft maar een team. bovendien was de hockeybonden splitsen een eis voor het wk.
Verder heeft de FIH zich ook niet aan de afspraken gehouden, en hebben ze geld van het wk niet volgens de afspraken gebruikt.

maktub

De FIH kan wel dreigen, maar het zich niet veroorloven om India,met meer dan een miljard inwoners,als hockeynatie uit te sluiten. De legitimatie van hockey als Olympische sport is nu al flinterdun. Verlies India, je Olympische status en de hockey”culturen” in veel andere landen zullen als een kaartenhuis in elkaar storten.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.