FIH: Max Caldas en Alyson Annan coach van het jaar | Hoofdklasse Hockey Nederland

FIH: Max Caldas en Alyson Annan coach van het jaar

Op het Hockey Stars Awards gala van de internationale hockeyfederatie (FIH) in Berlijn zijn Max Caldas, bondscoach van de Oranjeheren, en Alyson Annan, bondscoach van de Oranjedames, uitgeroepen tot coach van het jaar 2017.

Caldas won afgelopen jaar met Oranje in Amsterdam de Europese titel en de Hockey World League Semi-Final in Londen. Hij moet de prijs wel delen met Shane McLeod, de keuzeheer van de Belgische ploeg.

Prachtig jaar Oranjedames

De Oranjedames kenden onder leiding van Annan een geweldig jaar, waarin het Europees kampioenschap en de Hockey World League werd gewonnen. Bovendien verloor Oranje in 2017 slechts één interland, een oefenduel tegen België.

Caldas en Annan waren de enige Nederlandse prijswinnaars op het gala. Bij de dames waren Lidewij Welten en Xan de Waard genomineerd, maar het tweetal viel niet in de prijzen. Welten streed mee in de categorie beste speelster en De Waard in de categorie talent.

Delfina Merino beste speelster

De Argentijnse Delfina Merino werd verkozen tot beste speelster van 2017 en haar landgenote Maria ‘Majo’ Granatto kreeg de prijs voor talent van het jaar. Beste keepster werd Maddie Hinch (Engeland).

Bij de heren waren Billy Bakker, Mirco Pruyser (beiden genomineerd voor beste speler), Thierry Brinkman en Jorrit Croon (beiden genomineerd voor talent van het jaar) eerder al niet tot de laatste drie doorgedrongen.

Twee prijzen voor Arthur van Doren

De Belg Arthur van Doren won zowel de prijs van beste spelers als talent van 2017. Landgenoot Vincent Vanasch werd verkozen tot beste keeper.

Reageer