FIH: Welten, Van der Horst en Sombroek vallen in de prijzen

Lidewij Welten, Robert van der Horst en Joyce Sombroek zijn in hun categorieën bekroond tot beste spelers van de wereld van het jaar 2015. Dat maakte de FIH dinsdagochtend bekend. De FIH nomineert ieder jaar vijf spelers per categorie, waarna alle hockeyfans hun stem online kunnen uitbrengen.

FIH Player of the year 2015 speler van het jaar

Welten wint de prijs voor beste vrouwelijke speelster voor het eerst in haar carrière. Ze was al eens eerder genomineerd. In haar categorie versloeg Welten genomineerden Alex Danson (Groot-Brittannië), Jodie Kenny (Australië), Delfina Merino (Argentinië) en Mi-Hyun Park (Zuid-Korea). De Den Bosch-speelster volgt Ellen Hoog op, die de eer vorig jaar toekwam.

Van der Horst was eveneens al eerder genomineerd, maar won de titel nog nooit. Hij is de eerste Nederlandse winnaar in de herencategorie sinds Teun de Nooijer de prijs in 2006 won. De speler van Oranje Zwart versloeg in zijn categorie Tobias Hauke (Duitsland), Mark Knowles (Australië), John-John Dohmen (België) en Chris Ciriello (Australië).

Sombroek prolongeert haar titel van keeper van het jaar. De Larense sluitpost nam het in haar categorie op tegen Maddie Hinch (Groot-Brittannië), Kristina Reynolds (Duitsland), Dongxiao Li (China) en Jang Soo Ji (Zuid-Korea).

Niet alle genomineerde Nederlanders vielen in de prijzen. Jaap Stockmann moet zijn titel van vorig jaar afstaan aan de Ierse Kampong-keeper David Harte. Andere genomineerden voor de prijs waren David Carter (Canada), Andrew Charter (Australië) en Nicolas Jacobi (Duitsland).

De talentenprijzen, Rising Star of the Year 2015, gaan naar Lily Owsley (Groot-Brittannië) en Christopher Rühr (Duitsland). De Nederlandse talenten Xan de Waard en Maria Verschoor wisten hun nominatie niet te verzilveren.

 

 

Comments (1)

  1. Lidewij, ontzettend terecht gewonnen!

Reageer

Contact Us