Floris Wortelboer: 'In een vol stadion, is helemaal geweldig' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Floris Wortelboer: ‘In een vol stadion, is helemaal geweldig’

Het publiek beleefde ondanks de regen een prachtige avond in het uitverkochte Wagener Stadion. De Oranjeheren wonnen met liefst 7-1 van Spanje. De ploeg van bondscoach Max Caldas kende hiermee een prima start op weg naar een succesvolle titelverdediging.

“Zo’n eerste wedstrijd voor ons in een vol stadion. Dat is helemaal geweldig”, zegt Floris Wortelboer na afloop. “Dat ererondje en al dat publiek is natuurlijk heel gaaf. Daar heb je superlang naar uitgekeken en dat het dan uiteindelijk zo ver is, is wel heel mooi ja.”

Geen plankenkoorts

De Oranjeheren leken in tegenstelling tot de Oranjedames geen last van spanning te hebben. “We hadden er in ieder geval allemaal heel veel zin. We keken er al een tijdje naar uit”, gaat Wortelboer verder, die nog wel even refereerde aan de tweede nederlagen tegen India kort voor de start van het EK.

“We hadden een wat mindere periode”, legt Wortelboer uit. “Het was niet lekker, maar we hebben er niet veel waarde aan gehecht. We hebben bij elkaar gezeten en gezegd: dit kan een keer. We hadden wel allemaal het gevoel dat we iets recht moesten zetten en volgens mij hebben we dat gedaan.”

Spanje onderliggende partij

Spanje was zaterdagavond slachtoffer van de dadendrang van Oranje en had niets in te brengen. “We hadden een goed plan en hadden ons vooral op ons spel gefocust. We wisten natuurlijk ook wat Spanje deed en ik denk dat we ons daar goed op aangepast hebben. We zijn geen moment in de problemen gekomen.”

Een punt van kritiek op de mooie avond was misschien dat Oranje veel kansen nodig had om het eerste doelpunt te maken. Pas nadat twee Spanjaarden met geel aan de kant zaten, brak aanvoerder Seve van Ass de ban met een rake strafcorner.

Kansen

“Misschien was dat wel het breekpunt”, blikt Wortelboer terug. “We hadden natuurlijk heel veel goede kansen. Hij moest een keer vallen. Misschien hebben die gele kaarten ons echt aangezet om te scoren. Het is voor onszelf lekker als we die kansen afmaken, dat we onszelf belonen voor het goede spel. Dat hebben we uiteindelijk gedaan.”

Blij met de overwinning en daarnaast ook tevreden over zijn EK-debuut. “Zeker. Het is een eerste wedstrijd. Het is een beetje aftasten, maar ik denk dat op bepaalde momenten na ik zeker op een goede wedstrijd kan terugkijken.”

Reageer