Floris Wortelboer smaakmaker en doelpuntenmaker aan de kant van Oranje - Hoofdklasse Hockey Nederland
Floris-wortelboer-oranje-pakistan

Floris Wortelboer smaakmaker en doelpuntenmaker aan de kant van Oranje

Het werd gisteravond uiteindelijk nog een lastige wedstrijd voor Oranje. In een leeg stadion wonnen de Oranjehemden van Groot-Brittannië. Een droog schot van Floris Wortelboer zorgde ervoor dat Nederland de eerste drie punten van de week naar huis mocht nemen.

Het werd een wedstrijd waarbij Nederland nog van geluk mocht spreken dat de drie punten werden gepakt. Pirmin Blaak, keepte een geweldige eerste helft, en moest een paar keer er aan te pas komen om zijn ploeg op de been te houden. Het leek of beide ploegen met een 0-0 stand de thee zouden opzoeken, totdat Floris Wortelboer opstond. De voor Bloemendaal-spelende middenvelder speelde een sterke eerste helft en liet met zijn wapen, de harde flats, zien dat hij weer terug is op het hoogste niveau. Lange tijd lag Wortelboer uit de roulatie door een slepende schouderblessure. Vandaag liet hij zien waarom Oranje hem nodig heeft: ‘Ik vond dat we gisteren verdedigend goed stonden. Daar was ik blij mee, want het was een lange tijd geleden dat we samen weer hebben gespeeld. Het was natuurlijk extra mooi dat ik ook nog scoorde. Ik wist dat Sander de Wijn een prima pass in huis heeft. Hij zag het gat, en speelde me in. Het resultaat hebben jullie gezien’. Het was het eerste doelpunt van Floris Wortelboer voor Oranje.

Hockeypubliek zoekt attractief hockey

De 1-0 voorsprong leek een bevrijdend doelpunt voor Oranje te zijn. Een lastige eerste helft werd positief afgesloten. In de tweede helft ontstonden er kansjes voor Blok, Kellerman en Bakker. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Nederland met een 1-0 overwinning terug naar het hotel mocht. Waar Pirmin Blaak een prima wedstrijd keepte, Jorrit Croon met wat trucjes voor vermaak zorgde was het Floris Wortelboer met zijn power die uiteindelijk het verschil maakte. Toch zocht het Nederlandse publiek naar het echte ‘vuurwerk’, met aanvallend, passievol en attractief hockey. Deze kwam er gisteren niet. Wortelboer: ‘Eigenlijk ben ik het daar niet mee eens. Ik vond dat we ook de afgelopen wedstrijden in de Pro League met passie speelden. Helaas liep het gewoon niet altijd zoals we wilden. De afgelopen periode hebben we veel gewerkt aan onze verdediging. Dit kwam er gisteren ook goed uit, we hielden de nul. We hebben met het team de boel goed op de rit en zijn aan het bouwen richting de toekomst’.

Zie hier het liveverslag van de eerste wedstrijd Nederland tegen Groot-Brittannie.

Hoofdklassehockey geeft morgen live-updates van de FIH Pro League wedstrijden in Amstelveen. Volg de site of bekijk de wedstrijden live via Ziggo.

Reageer