Freixa neemt afscheid van Spaanse nationale ploeg | Hoofdklasse Hockey Nederland

Freixa neemt afscheid van Spaanse nationale ploeg

Na 15 jaar en bijna 200 interlands heeft Santi Freixa besloten zijn interlandcarrière te beëindigen, zo meldt hij op de website van de Spaanse hockeybond.

Santi Freixa - FIH Champions Trophy 2011 - Frank Uijlenbroek.jpg-1323497979
Credit: Frank Uijlenbroek

De Spaanse aanvaller debuteerde op 13 mei 2000 in een wedstrijd tegen Nederland en won in zijn internationale loopbaan onder andere Olympisch zilver, WK brons en EK goud. De spits van Amsterdam kampte de afgelopen jaren met de nodige blessures maar was wel op tijd fit om het WK in Nederland te spelen. Door te gaan tot de Olympische Spelen in Rio ziet hij echter niet zitten. Freixa laat op de website van de Spaanse hockeybond weten voormalig coaches Toni Forrelat, Mauritz Hendrickx, Dani Martin en Salva Indurain en hun coaching staff zeer dankbaar te zijn omdat zij hem als speler en als persoon hebben laten groeien. Daarnaast laat hij weten zijn de tijd met zijn teamgenoten met wie hij de afgelopen jaren in de Spaanse selecties zat nooit vergeten. Vooral de vriendschap van mede-spelers Juan Escarré, Ramon Alegre en Rodrigo Garza heeft veel voor hem betekend, zo benadrukt Freixa.

De Spaanse hockeyfederatie bedankt Santi Freixa voor zijn jarenlange inzet en geleverde inspanning bij de Spaanse ploeg.

 

Reageer