Galema toch mee naar HWL3 in Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland

Galema toch mee naar HWL3 in Argentinië

Bondscoach Max Caldas heeft Jelle Galema opgeroepen om toch mee te gaan naar de Hockey World League 3 in Argentinië (3 t/m 14 juni). Dit in verband met een blessure die Diede van Puffelen tijdens de EHL opliep aan zijn enkel. De aanvaller van Bloemendaal moet het toernooi met Oranje hierdoor aan zich voorbij laten gaan.

WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema de Wijn
(c) Roel Ubels

Max Caldas heeft in overleg met de medische staf besloten dat vanwege het drukke wedstrijdschema (zeven wedstrijden in twaalf dagen), de intensieve voorbereiding voor aanvang van de HWL in Argentinië, en de trainingsachterstand van Van Puffelen de HLW te vroeg komt voor de speler van H.C. Bloemendaal.

Caldas: “Het is erg vervelend voor Diede, maar ik neem alleen maar fitte spelers mee naar dit toernooi. We gaan in aanloop naar dit toernooi nog erg hard trainen en dat kan hij nu niet met zijn enkel. Daardoor loopt hij nog meer achterstand op en kan hij onmogelijk het gehele toernooi inzetbaar zijn.”

De verwachting is dat Van Puffelen begin juli weer bij de trainingsgroep aansluit, als het Nederlands Elftal start met de voorbereiding op de EuroHockey Championships 2015 (21-30 augustus 2015 in Londen, Engeland).

De Nederlandse heren starten het toernooi in Buenos Aires op 4 juni met de wedstrijd tegen Egypte. Daarnaast treffen zij in de poulefase Korea, Nieuw-Zeeland en Japan.

Comments (7)

 1. Onverdiend. Pikt ook alles maar mee. Wanneer komt die echte omslag nou eens bij NED 11? Al dat halve gedoe eruit gooien. Jonker bv, in de hoofdklasse speelt hij klasse (al mist hij echt veel rendement) maar internationaal komt hij heel veel te kort.
  Probeer eens wat nieuws, Caldas!

 2. Leuk voor Galema. Maar ik vind het niet helemaal terecht, heb hem niet gezien deze playoffs. Waarom gaat Pruijser niet mee, die speelde toch goed?

 3. Gelukje, je noemt de selectie van galema onverdiend maar noemt geen vervangers. jonker heeft het hoogste doelpuntengemiddelde in oranje en speelde de afgelopen toernooien toch altijd goed? (buiten wk dan maar daar scoorde geen een spits).

  wie moet er volgens jou dan worden opgeroepen? brinkman of bovendeerd zijn te licht lijkt mij

 4. Bloomigans

  Onverdiend..

 5. Natrappen

  Ik heb hem wel in de play-off finale gezien: lomp natrappend.

 6. Ik vind het niet zoveel. Heeft er zes gemaakt in de competitie valt ook wel mee. Zit Hiebendaal erbij? zou ik een betere optie vinden.

 7. Kijk de reacties hierboven zijn van teamgenoten of vriendjes van andere spelers. Niet echt interessant om hierover te praten, dat Galema niet veel gescoord heeft dit seizoen is een feit. In de playoffs één goal ?

  Tja hij zal goed in de groep liggen en niet een grootte verwachting hebben op speeltijd dus is het handig om een rustig iemand mee te nemen ipv iemand die schreeuwt om speeltijd.

  We gaan het allemaal wel zien.

Reageer