Gênante vertoning van Kampong in controversiële wedstrijd tegen Tilburg - Hoofdklasse Hockey Nederland
De KNHB moet misschien disciplinaire maatregelen nemen tegen Kampong. Foto: Roel Ubels

Gênante vertoning van Kampong in controversiële wedstrijd tegen Tilburg

Het moest voor de heren van Kampong sowieso vanavond al een lastige avond zijn geweest. Opnieuw moesten de heren zich opladen om het op te nemen tegen degradatiekandidaat Tilburg. De wedstrijd werd opnieuw gespeeld, omdat Kampong afgelopen jaar een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. In de eerste helft kreeg de thuisploeg (Tilburg), zelfs nog kansen om de 1-0 te maken. Uiteindelijk was het Derck de Vilder die toch de gasten op een 0-1 voorsprong bracht. Ook na de 0-1 bleef Kampong drukken, maar kon het het Tilburgse blok niet kapot spelen.

In de 68ste minuut wisselde de Tilburgse-coach Jeroen Delmee zijn keeper. Met een extra speler ging Tilburg meteen op jacht naar de gelijkmaker. En met succes. In de 69ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, waarna de wedstrijd was gespeeld.

Het duel in Tilburg moest worden overgespeeld omdat Kampong in een eerder stadium een niet speel-gerechtigde speler had opgesteld. Deze blunder komt de ploeg dus duur te staan. Een geldboete, een puntenstraf en dus nu een gelijkspel, zorgen ervoor dat de achterstand op koploper Bloemendaal is opgelopen tot tien punten. Sterker nog, doordat andere concurrenten wel blijven winnen, zijn de Dommelingen afgedaald naar de vijfde plek op de ranglijst.

Reageer