Genomineerd ‘Haags sporttalent’ Hiebendaal hoopt op Nederlands Elftal

Jong Oranje en HGC-speler Tom Hiebendaal is genomineerd voor de titel ‘Beste Haagse sporttalent’ van het jaar 2013. “Supercool,” aldus de jonge speler in het AD/Haagsche Courant. 

Jong Oranje Pepijn Luijkx
Pepijn Luijkx en Tom Hiebendaal na de ‘bronzen’ wedstrijd op het WK in Delhi

“Sinds ik terug ben in Nederland na het WK met Jong Oranje in India is het wel gaan leven bij mij,” vertelt Hiebendaal die het zal opnemen tegen Machario Patti (taekwondo) en Mark Caljouw (badminton). “Ik kende die andere twee jongens hiervoor niet, maar heb inmiddels wat over ze gelezen in de krant.”

Bescheiden gaat de HGC’er verder:”Het verschil met mij (en de andere genomineerden, red.) is dat ik meer afhankelijk ben van mijn teamgenoten.” Hiebendaal denkt dat hij zijn nominatie te danken heeft aan het feit dat hij vorig jaar verkozen werd tot beste mannelijke talent van de hoofdklasse. “En,” geeft hij toe. “Ik heb het op zich prima gedaan met HGC en veel doelpunten gemaakt.”

Naast zijn club prestaties pakte de middenvelder een maand geleden WK-brons met Jong Oranje. Ondanks de teleurstelling na de verloren halve finale tegen Duitsland rechtte het team knap de rug en won het in de strijd om de derde plek met 7-2 van Maleisië. Ooit hoopt de ambitieuze Hiebendaal ook voor het ‘grote’ Oranje te zullen spelen. “Ik heb nog twee jaar te gaan bij Jong Oranje, maar ik hoop al eerder bij het Nederlands elftal gehaald te worden.”

Maandag 27 januari vindt het Haagse sportgala plaats. “Ik kijk er naar uit, laat me verrassen. Maar ik moet me eerst focussen op die maandagochtend, want dan heb ik eerst een tentamen rechten,” sluit de genomineerde Hagenaar af.

Reageer

Contact Us