Gommers en Genestet weg bij HDM

Johrus Gommers en Martin Genestet (foto rechts) keren niet terug bij HDM, dat schrijft Hockey.nl. Beide spelers waren slechts één seizoen actief bij de Haagse ploeg, maar maken geen deel meer uit van de selectie van Marcel van der Heijden.

Eerder zag HDM Matias Cammareri (onbekend), Kenny Bain (Hurley), Mark Otto (Qui Vive), Robin de Munk (HGC), Oliver Polkamp (Rotterdam), Rogier Rombouts (half jaar Madrid), Erik van Driel (assistent), Joost Mast (stopt) en Floris Quak (stopt) vertrekken.

Comments (13)

 1. Van Oostduin

  Dit is wat je noemt: leegloop. Anderzijds, naar Cruijff: ieder nadeel heb z’n voordeel. Je start met een grotendeels nieuwe en wellicht (opnieuw) gretige groep. En de club-ambities zullen waarschijnlijk wat zijn bijgesteld. Een meerjaren-route, naar ik aanneem, minder druk en daardoor misschien wel prettiger hockeyen. Het verblijf in de Overgangsklasse is immers toch al een feit.

 2. Da’s dus zomaar een compleet elftal dat is vertrokken; sterker nog: deze elf zouden zomaar eens bij een wedstrijd de basis-elf geweest kunnen zijn.

  Wat blijft? Twee Beudekers, Van der Horst, Oostendorp, Boers en Dikhof?

 3. Van Oostduin

  Linker rijtje Overgangsklasse wordt voor komend seizoen een heel nette prestatie.

 4. ik hoorden in de wandelgangen dat van der Horst terug gaat naar Hudito of in het 2de van Hdm gaat hockeyen, weet iemand hier meer van?

 5. Zonder Hugo van der Horst komt zelfs dat linker rijtje in gevaar. Maar misschien is hij toe aan zijn maatschappelijke carriere? Dit zou ook nog voor een paar van de andere genoemden kunnen spelen. HDM wordt nu wel heel hard afgestraft.

 6. Hugo blijft gewoon nog lekker een jaartje in Heren 1 van hdm spelen. Gelukkig! Overigens is zondag jl. probleemloos met 3-0 van Leonidas gewonnen, dus ik zie het allemaal niet zo somber in.

 7. Van der Heijden kennende, gaat hij met de nieuwe spelers een mooie groep maken die zeker voor de eerste 2 plaatsen gaat spelen in de voorcompetitie. Daarna zien we wel weer verder!

 8. Amsterdammer

  Marcel is een hele competente coach. Ik wens hem erg veen succes en vooral: veel plezier!

 9. Ten aanzien van de verwachte prestatiecurve kunnen de meningen verschillen, zie de eerdere reacties. Maar duidelijk is in elk geval dat HDM heren 1 van een vaste clubtrouwe kern een gezelschap van gelukszoekende passanten is geworden. Maar waar geldt dit tegenwoordig niet ?

 10. @Yankee, dat was in de tijd van De Snaijer, Stoter en Tops nog anders. De goede oude tijd. Kan er natuurlijk ook mee te maken hebben, dat een club bovenmodale spelers weinig perspectief te bieden heeft. Met alleen een goede clubsfeer kom je er niet meer. Men moet er vaak ook te veel voor laten.

 11. @ Yankee

  Je kan het ook juist omkeren!

  Met het vertrek van deze spelers (merendeels “vreemelingen” !) en het feit dat er hoofdzakelijk oud-hdm’ers en jeugdspelers voor terugkomen, heeft hdm weer de weg naar een “clubtrouwe kern” terug ingeslagen!

 12. haagse drol

  HDM toch vergane glorie. Gelt overigens voor elke haagse club. KZ, HGC, HDM, ligt allemaal op zijn gat! Je moet niet achterom kijken als je tegen een muur loopt.. Je moet zelf dat stapje nemen om over de muur te komen, maar dat kan nog heel lang duren. Korte termijn visie en “domme” coaches die ook alleen maar denken aan eigen belang. Het werkt gewoon niet!

 13. Van Oostduin

  Veel geschiedenissen in het Haagsche hockey en daardoor tegenstellingen. Europese toestanden. Grote cultuurverschillen, zeker tussen hdm en de andere twee. Zal wel even zo blijven. Het argument, dat Den Haag geen studentenstad is, heeft mij nooit overtuigd. Leiden en Delft op steenworp afstand. Den Haag heeft eigen HBO. Talent genoeg, prima jeugdopleidingen, maar weinig bundeling. Het geld is echter schaarser tegenwoordig.

Reageer