Hdm-coach Van der Heijden: 'De grap is dat dit soort dingen bij het spelletje horen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hdm-coach Van der Heijden: ‘De grap is dat dit soort dingen bij het spelletje horen’

De heren van Hdm gingen gister in de eerste play-off ontmoeting van de best-of-three reeks met 3-1 onderuit tegen Push. Volgens het AD/Haagsche Courant, was de rode kaart van Niels van Straaten bepalend voor het scoreverloop.

Push Hdm Ovk DR (5)
Hdm juicht bij de 1-1 van Kieran Dartée. Credit: Daan Rhijnsburger

De verdediger van Hdm liep in de vijftigste minuut, bij een 1-1 stand, tegen zijn tweede gele kaart voor fysiek spel aan. Dat betekende rood en dus speelde de Haagse formatie met een man minder de wedstrijd uit. “De grap is dat dit soort dingen bij het spelletje horen,” aldus coach Marcel van der Heijden in de Haagsche Courant. “Het was niet zo dat mijn speler zijn hoofd verloor. In beide gevallen ging het om een volledige hockeyactie. Het was ook een erg fysiek duel. Beide ploegen probeerden elkaar te slopen en het tempo lag hoog.” Van de Heijden besloot vervolgens met twee spitsen verder te spelen en zijn vier-mans verdediging te behouden. Niet lang daarna kwam Push toch weer op voorsprong waarna de coach vijf minuten voor tijd keeper Lars Franken wisselden voor een extra veldspeler. “Het zijn wedstrijden op zich, dus met 2-1 of met 3-1 verliezen is dan niet meer van belang,” verklaart van der Heijden zijn beslissing.

Ondanks de 3-1 nederlaag kijkt de coach met positieve gevoelens terug op de wedstrijd. “Ik ben erg positief over wat ik van mijn spelers heb gezien. Deze ploegen liggen erg dicht bij elkaar, maar ik heb het volste vertrouwen in komend weekeinde.” Zaterdag mag Hdm thuis proberen de stand weer gelijk te trekken. Als dat lukt wordt zondag het allesbeslissende derde duel gespeeld. De winnaar van de reeks promoveert direct naar de hoofdklasse, de verliezer mag in de herkansing tegen de nummer 11 van de hoofdklasse, Tilburg.

 

Comments (7)

 1. Ben benieuwd hoeveel iets te fanatieke HDM supporters zaterdag een fluitje op zak hebben…

 2. Push gaat de hoofdklasse in

 3. Klaas-Jan

  Ik hoop het niet voor Push, Lolo.

 4. supporter

  Heb de wedstrijd zelf gezien gister.
  Zelfs met 10 man was hdm bovenliggende partij.
  Ze zijn wat ongelukkig geweest met hun kansen en met de scheidsrechters.
  ik denk dat hdm zaterdag op het eigen veld de zaken recht trekt.
  En dan wordt het zondag een zeeer mooie en open besslissings wedstrijd

 5. @supporter

  Weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt dan? HDM met 10 man beter? Zelfs met 11 man van HDM was Push de bovenliggende partij, knap dat zo’n jong team bijna niks weggeeft!

 6. @supporter

  Hahah, welke wedstrijd en welke kansen voor hdm heb jij gezien?

 7. @supporter

  Zelf ook aanwezig geweest, scheidsrechter op vrijwel geen fout te betrappen. Beetje jammer om in verschillende verslagen te lezen dat die twee gele kaarten wat aan de zware kant waren, terwijl over beide absoluut niet te twisten valt. Ook heb ik sterk het gevoel dat die aanval er zonder dat fluitje ook wel in was gegaan. Verder ben ik het wel met je eens dat HDM recht had op meer in de tweede helft. Verder was het een heerlijk potje om naar te kijken voor de neutrale kijker en zou het me niets verbazen dat we een derde wedstrijd krijgen.

Reageer