HDM zet flinke stap naar halve finale na 4-2 winst op sv Arminen - Hoofdklasse Hockey Nederland

HDM zet flinke stap naar halve finale na 4-2 winst op sv Arminen


De hockeyers van HDM wisten van tevoren niet wat ze konden verwachten van hun Oostenrijkse tegenstander,sv Arminen, ze wisten in ieder geval dat Oostenrijkers kunnen zaalhockeyen.
Tot hun eigen verbazing stonden de Nederlanders al na 20 seconden op een 1-0 voorsprong (doelpunt Timmo Kranstauber). HDM bleef de betere ploeg in de eerste helft en vond Kranstauber voor de tweede keer het net achter de Oostenrijkse goalie. De Oostenrijkers deden nog wel wat terug zodat er gerust ging worden met een 2-1 voorsprong voor HDM.
Ook na rust bleef de dadendrang van de Haagse ploeg aanhouden maar bleef een derde goal lang uit. HDM`er Goof van der Kamp scoorde uiteindelijk de 3-1. Net voor tijd, inmiddels had Arminen 3-2 gescoord, was het Robbert van de Peppel die de eindstand op 4-2 bepaalde.
Overigens een belangrijk doelpunt van de aan zijn linkerpink geblesseerd geraakte van de Peppel. Want de spelregels bepalen dat bij een nederlaag met slecht één doelpunt verschil de tegenstander ook een punt voor de moeite krijgt. Omdat de ander twee ploegen in de groep van HDM vrijdagmorgen met 5-5 gelijk speelden, en daarmee elk twee punten kregen, staat HDM aan kop van groep B.

Reageer