Heren Oranje Zwart één duel verwijderd van 'de dubbel' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Heren Oranje Zwart één duel verwijderd van ‘de dubbel’

De heren van Oranje Zwart hebben de eerste slag geslagen in de strijd om het landskampioenschap. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis door twee doelpunten van Bob de Voogd met 2-1 van Kampong. Zaterdag treffen de teams elkaar in Utrecht voor de return.

Kampong OZ heren MdW Wiegman de Voogd
Bob de Voogd was met zijn twee treffers weer heel belangrijk voor OZ. (c) Maurice de Wert

De thuisploeg schoot uit de startblokken tijdens deze eerste confrontatie in Eindhoven. Binnen de korste keren mocht de ploeg van Michel van den Heuvel aanleggen voor de eerste corners van de wedstrijd. Waar David Harte de derde poging van Mink van der Weerden nog wist te keren lukte het Bob de Voogd de rebound wel langs de Ierse keeper te spelen en daarmee OZ aan de leiding te brengen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de heren van Kampong beter in hun spel. Kleine kansjes waren er in deze fase voor Joost van de Vijfeijken en Constantijn Jonker maar echt dichtbij de 1-1 kwam de formatie uit Utrecht voor rust niet. Toen Bob de Voogd vervolgens koud uit de kleedkamer de voorsprong verdubbelde leek OZ de partij helemaal naar zich toe te trekken. Toch had de 2-0 vooral een positief effect op de vechtlust van Kampong dat vanaf dat moment gevaarlijker werd. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in de eerste Utrechtse corner die gelijk raak gepusht werd door Loïck Luypaert. In de tijd die restte waren er vooral via corners, waaronder twee in de slotminuut, nog kansen op de 2-2 maar deze kwam er niet.

Oranje Zwart is door deze overwinning weer een stapje dichter bij ‘de dubbel’. Kampong zal zaterdag thuis moeten winnen wil het nog kans maken op de landstitel.

Comments (5)

 1. ‘l’Histoire se repete…’ en weer lijkt het erop alsof Kampong verlamt als het er echt om gaat: Play offs vorig jaar, EHL dit jaar en nu weer.

  Spelers halen hun niveau gewoon niet en kennelijk heeft coach, ondanks dat hij inmiddels 12 maanden verder is niet de remedie om dit stel wel te laten knallen als de prijzen verdeeld worden…. interessant….

 2. Die spelers hebben even moeilijk met Oranje(finale WK) . Mentaal niet sterk!

 3. blijft kort door de bocht, Kampong speelt zijn eerste finale, ik kan me goed voorstellen dat je zenuwachtig bent. op de EHL waren de duitsers gewoon beter, het is makkelijk alles op kamong af te schuiven. En ja ik heb een kamong bril op, maar “expat” volgens mij heeft u helemaal geen bril op…

 4. Feiten…niets meer, niets minder. Met spelers in de gelederen van het kaliber Jonker, Caspers, Kemperman en De Wijn moet je niet aankomen met excuses als ‘zenuwen’….meen dat die al even meelopen.

  Denk dat het meer gezocht moet worden in het feit dat bovenstaande heren wellicht niet zo goed zijn als dat de buitenwereld aanneemt…hockeyen kunnen ze wel, maar daar gaat het deze 2 (3?) wedstrijden eigenlijk niet om….

 5. ’t Is misschien wat ver gezocht… ik weet het… Voor sommige wellicht moeilijk te bevatten… Maar zou het ook gewoon niet kunnen dat eigenlijk OZ gewoon de betere ploeg is?
  Misschien tegelijk ook eens verder kijken dan flitsende dribbels, spectaculaire acties en andere hoogstandjes. Wedstrijden worden gewonnen door te voorkomen dat je tegenstander kan doen wat ze graag wil doen en door rendement te halen uit je eigen acties 🙂

Reageer