Heren Oranje Zwart trekken zich terug uit hoofdklasse indoor

De heren van Oranje Zwart trekken zich terug uit de hoofdklasse zaal competitie, dat heeft de Eindhovense club vandaag aan de KNHB te kennen gegeven. Deze beslissing heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat de club geen team op de been kan brengen voor aanstaande zondag. Alleen spelers die zes competitiewedstrijden hebben gespeeld mogen aan de play-outs deelnemen en er zijn maar drie spelers die dit aantal halen, zo vertelde Joep de Mol maandag.

Wanneer een team zich tijdens het competitieseizoen terugtrekt, worden alle door dat team gespeelde wedstrijden als niet gespeeld beschouwd. Dat betekent dat het eerste heren elftal van Venlose H.C. nu in plaats van Oranje-Zwart op de vijfde plaats is geëindigd in poule A en daarmee deelneemt aan de promotie-/degradatiewedstrijden Hoofdklasse Indoor. Venlo Heren 1 bevestigde inmiddels deel te nemen aan deze wedstrijden op 25 januari 2015 in Topsportcentrum Rotterdam.

De terugtrekking van OZ heeft ook gevolgen voor het speelschema van de promotie-/degradatiewedstrijden. Het eerste heren elftal van H.C. De Almeerse speelt nu tegen U.H.C. Qui Vive Heren 1, Venlo Heren 1 speelt tegen R.K.H.V. Union Heren 1.

Poule 1

09.00 uur        Venlo H1 – Union H1

09.00 uur        Were Di H1 – HGC H1

Poule 2

09.50 uur        Almere H1 – Qui Vive H1

09.50 uur        Gooische H1 – Eelde H1

Comments (18)

 1. Gênante actie. Zowel de regel dat spelers tenminste 6 wedstrijden gespeeld moeten hebben om speelgerechtigd te zijn tijdens de play-off/outs als het speelschema (jeugd en senioren) is meerdere malen helder gecommuniceerd door de KNHB. Door daar als club niet op in te spelen en je achteraf te beroepen op overmacht is een zwaktebod. Het zou mooi zijn als de ploeg niet 1, maar 2 klasses wordt teruggezet en dat de rest van de hoofdklasse zaal nooit meer naar dat depressieve Eindhoven hoeft.

  Verder valt het me op dat juist de clubs die het zaalhockey niet serieus (genoeg) hebben genomen (i.e. Pinoke en O-Z) in de problemen zijn gekomen. Dit is gelukkig een teken dat het zaalhockey door andere clubs wel serieus/zer wordt opgepakt. Het stoort me dan ook dat deze clubs nu ieder afzonderlijk, als kleine jongetjes die hebben verloren met knikkeren, in interviews verkondigen dat het spelletje toch al door niemand serieus werd genomen.

 2. @Papa Bever: meen je dit? Het zaalhockey wordt door andere clubs wel serieus genomen? Bij HDM H1 staat heel Heren 2 (veld) in de zaal, bij Rotterdam doen de gebroeders Hertzberger mee (volgens mij al twee/drie jaar geleden gestopt), bij Kampong staan v/d Berg, v/d Bosch en Weusthof in het veld.. Waar heb je het nou over? Zaalhockey wordt door niemand serieus genomen. Behalve door Amsterdam en Schaerweijde. Amsterdam zal dus wel kampioen worden. Leuk voor Groningen en Almere, dat hierdoor kans krijgen een keer mee te doen, maar dit spel is natuurlijk al jaren tanende. De voorzitter van OZ durft tenminste uit te spreken dat ze er niets aan doen.

 3. arrogant – arroganter – OranjeZwart

 4. De bond neemt het allereerst niet serieus. Trainingskampen voor internationals tijdens de zaalcompetitie betekent dat de hofleveranciers gemiddeld al 5 spelers kwijt zijn. Daar kan je wel of niet op inspelen. Rotterdam doet dat wel door de Hertzbergers mee te laten doen (trouwens toppers in de zaal dus ze worden er niet slechter van). Kampong doet dat ook met Bosch, Berg en Weusthof. OZ heeft dit niet gedaan. Gewoon slecht management dus, verder niets.

 5. Ab van der Wouden

  Hooghartig en arrogant de manier waarop HvH reageert over het terugtrekken van OZ, niet voordat de competitie begint maar nadat ze veroordeelt zijn tot het spelen van play outs. Ze kunnen geen team op de been brengen. We hebben het over 4 spelers want de keeper is volgens mij geen jeugdspeler en geen international. Ik zou OZ gewoon definitief en voorgoed uitsluiten van de Zaalhockey competitie. Hoeven ze zichzelf ook nooit meer zo belachelijk te maken in de, volgens hun, amateuristische hockeysport. Zij zijn tenslotte een super proffesioneel, goed georganiseerd en altijd gezellig hockeybedrijf..

 6. Wat een arrogantie van deze Harry en wat genant voor al de OZ teams en jeugd. Deze teams trainen en strijden al maanden intensief om ook in de zaal zo goed mogelijk te presteren en nu wordt het belang van zaalhockey even zo door hem te kijk gesteld. Ouders houden rekening met het plannen van vakantie’s voor hun kind, die of het nu D of A jeugd is, het maximale ervoor over hebben, echter hij stelt dat zaalhockey er toch niet doet.
  Een praktijk voorbeeld van gewoon slecht managen!

 7. En zo dupeert Harry ook zijn jonge H1-spelers (Thijs Bams, Joep de Mol) die wel enthousiast worden van zaalhockey. Om volgend jaar nog in Ned team mee te kunnen doen/ op het hoogste niveau te spelen zullen ze naar Den Bosch of Were Di moeten.
  Harry – bedankt.

 8. Eens met Henk, Herzbergers bij Rdam, vd Berg bij Kampong, ook bij hdm bv Beudeker (vorig jaar nog EK zaal) worden die teams niet zwakker van, eerder mooi voor de indoor hoofdklasse dat zij mee doen. Het is tenslotte bekend dat oudere (goede) spelers in de zaal wat langer “meegaan” dus alleen maar mooi! Gewoon slecht managen van OZ, schande! Je weet van tevoren dat je 6x gespeeld moet hebben. 6x spelen mag trouwens ook in h2 volgens de regels, als je op de H1 lijst staat, dus lijkt me van te voren wel op de lossen, rekening mee te houden

 9. Veld en zaal moeten gescheiden worden. Het zal elkaar steeds meer in de wielen rijden. Dus ook andere spelers.

 10. Lekker 5 tegen 5 blijven spelen!!! Is er over 5 jaar geen zaalhockey meer! Trouwens dit kun je al geen hockey meer noemen…..

 11. Snapt iemand iets van het omzetten van de poules?
  OZ/Venlo is van Poule geruild met Almere. Z
  it hier een regel achter met de beste nr. 5 in poule 1 (en hoe worden dan de andere teams in deze poule geplaatst?) of is het willekeur van de bond?

 12. Volgens mij is het gewoon zo dat veldhockey serieuzer wordt genomen dan zaalhockey. Ene is Olympisch, andere niet. Ene kent betaalde spelers, andere (voor zover ik weet) niet. Ene trekt duizenden mensen naar tribune, andere niet. De spelers en coaches die voorrang geven aan zaal- boven veldhockey zijn bovendien op één hand te tellen.
  MAARRRRRRR Harry, als je meedoet doe dan ook echt mee en gooi niet als je degradatiewedstrijden moet spelen de handdoek in de ring. Dat is volkomen respectloos naar alle andere ploegen waarmee je in competitie bent.
  En hoe zullen alle OZ-ers (en EMHC-ers, binnenkort OZ-ers), spelers, begeleiders, trainers, commissieleden en andere vrijwilligers die zich vol inzetten voor het zaalhockey zich nu voelen? Mededeling aan hen is: WE NEMEN ZAALHOCKEY EN DAARMEE JULLIE NIET SERIEUS.
  OZ: Ontzettend Zwak

 13. Volgens mij is zaalhockey een prima tijdverdrijf voor tijdens de winterstop, niet meer en niet minder.

 14. Ben het niet vaak eens met deze voormalige “prins carnaval”
  Als de bond tijdens het zaalseizoen toestaat dat nationale teams op stage gaan, dan hol je de zaal competitie uit.
  Bovendien wordt de competitie in 6 weken afgewerkt.
  Dus de bond neemt het niet serieus. Kijk naar het duitse model waar iedere veld international in de zaal speelt.
  6 tegen 6. En niet 5-5. Maar KNHB braafste jongentje van de klas binnen de FIH. Anders zijn er geen snoep baantjes meer voor de Bobo’s

 15. Wat een drukte om niks, zaalhockey word al jaren niet serieus genomen op een enkele club na, zelfs de bond neemt het niet serieus.

  Mooi manier om fit te blijven in de winterperiode niks meer niks minder.

 16. Niet professioneel van OZ ! Aan de andere kant geen wangedrag meer van de Coach & spelers EN publiek ! Het gedrag van de Coach en spelers is zowel op het veld als in de zaal een absolute aanfluiting en niet hockey waardig !Een en ander was vantevoren te voorzien, echter niet bij de begeleiding vsn OZ kennelijk ? Het tekent OZ ! Zij zullen zeker niet gemist worden in de zaal!Spijtig voor de welwillende spelers van OZ (uitzonderingen)

 17. Wat een droeftoeters!!!
  Los van of de bond het serieuzer moet nemen, dit wisten ze al in aan het begin van het seizoen, dus wat een onzin om nu de handdoek te gooien. Gepaste straf geven, 10 jaar uitsluiten van zaalhockey, dat zal ze leren.

 18. Ze wisten toch wel voordat de spelerslijsten moesten worden ingeleverd wat de speeldata waren en in hoeverre deze zouden overlappen met trainingskampen of speeldata van jeugd.

  Dan hadden ze toch daar op kunnen inspelen door spelers van buitenaf aan te trekken voor het zaalseizoen. Er zullen genoeg spelers graag in de zaalhoofdklasse willen uitkomen.

Reageer