Heren van Voordaan en Tilburg slaan eerste slag in play-outs

Lang moesten de hoofdklasse ploegen wachten om de strijd om handhaving aan te mogen gaan maar vanavond was het dan zo ver. Den Bosch speelde in Groenekan tegen Voordaan en Tilburg begon de best-of-three reeks tegen Hdm in Den Haag.

Voordaan – Den Bosch 4-0

Den Bosch begint sterk aan deze eerste play-off wedstrijd en mag al vroeg aanleggen voor de eerste corner van de avond. Doordat deze niet goed gestopt wordt krijgt Voordaan de kans te counteren en dat doet de thuisploeg met verve. Via Rutger Marres belandt de bal bij Rudolf van Schaik die zijn team op voorsprong brengt. Den Bosch neemt daarna wel weer het heft in handen maar wordt zelden gevaarlijk en ziet de kleine kansen die het krijgt goed gekeerd worden door keeper Jan de Wijkerslooth. Zelfs de vier strafcorners die de gasten in deze helft krijgen worden keer op keer gestopt waardoor de voorsprong van Voordaan stand houdt. Ook na rust houdt de ploeg van Sjoerd Marijne de druk erop maar krijgt het de bal niet in het doel. Enigszins tegen de verhoudingen in lukt het Voordaan aan de andere kant wel het net te raken. Uit een corner maakt Hans Claassen de 2-0 voor de formatie uit Groenekan. Waar bij Den Bosch vervolgens ook corner nummer zeven gekeerd wordt door De Wijkerslooth gaat de thuisploeg een stuk effectiefer met de kansen om. Als Van Schaik Voordaan naar 3-0 tipt en vervolgens Rutger Marres ook nog de 4-0 maakt is de wedstrijd gespeeld. Den Bosch kreeg een lesje in effectiviteit maar kan zaterdag revanche nemen wanneer het Voordaan in eigen huis ontvangt.

Hdm – Tilburg: 1-1 ( Tilburg wint na shoot-outs)

Nadat de Haagse thuisploeg Push er met de directe promotie vandoor zag gaan was het vanavond duidelijk uit op revanche. Tegen Tilburg schiet Hdm uit de startblokken en neemt via Coen Dickman al na drie minuten de leiding. De ploeg van Roger van Gent heeft het in deze eerste helft lastig met de gedreven thuisploeg, de gasten krijgen hier en daar wel wat kansjes maar ziet deze telkens net naast het doel verdwijnen. Hdm kan aan de andere kant ook paar keer gevaarlijk de cirkel betreden. Camille van Emstede staat echter zijn mannetje en weerhoudt de overgangsklasser ervan de voorsprong uit te breiden. Pas in de tweede helft lukt het Tilburg om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Wanneer het halverwege deze helft op kopcirkel aan mag leggen komen de Brabanders op gelijke hoogte. Na een goed uitgespeelde variant tipt Casper Engelkens Tilburg naar 1-1. Omdat beide ploegen daarna niet weer weten de scoren en ook in de verlenging het doel niet raken moet de wedstrijd middels shoot-outs beslist worden. Wanneer Hdm bij een 5-5 stand een shoot-out mist mag Bas van Zundert het afmaken voor de gasten. Hij doet dat en zo wint Tilburg, als enige hoofdklasser deze avond, de eerste play-out wedstrijd. Zaterdag staan de teams wederom tegenover elkaar maar dan in Tilburg.

Comments (16)

 1. Wel mooi dat er hier allemaal geroepen werd dat de overgangsklassers geen schijn van kans zouden maken tegen hoofdklassers en het woord hoofdklasse niet in de mond mochten nemen, omdat verschil zo groot zou zijn. Eerst knap Push H1 dat promoveert, vervolgens Voordaan dat over DB heen walst met 4-0 en daarna HDM dat maar nipt verliest tegen Tilburg! Het tegendeel is bewezen..

 2. De uitslagen laten weer zien dat dit wedstrijden zijn die op zich zelf staan. Angst om net te verliezen, spanning om te degraderen / promoveren, veel publiek en media aandacht.

  De vergelijking met voetbal dringt zich op: ook daar verrassende uitslagen en ontknopingen!

 3. Vooral de dramatische competitie planning speelt hier een grote rol in!

 4. Ondanks het grote overwicht van DB in met name de eerste helft, vind ik dat ze bar weinig kansen afdwongen. De 7 a 8 corners werden er bijna allemaal goed uitgelopen of matig ingeschoten. En die Bossche bollen weten ook weer dat t het kan spoken in het groenekanse bosch!

 5. Blijkt opnieuw dat Marijne over nog minder kwaliteiten beschikt dan tevoren was aangenomen…

 6. @gras … stond Sjoerd Marijne zelf in het veld dan?

 7. Klaas-Jan

  @Willem, klopt. Ze mogen het woord ook niet in de mond nemen. Het was een superleuke avond voor Voordaan en extreem effectief gespeeld. De 2e helft vooral heel goed en clean verdedigd. In de hoofdklasse wordt het een treurig seizoen ben ik bang, mochten ze het redden. Maar ik mag toch verwachten dat Den Bosch met dat materiaal iets beter voor de dag komt zaterdag? Alhoewel met zo’n keeper….

 8. Zaterdag…?

  Het gaat spannend worden aankomende zaterdag. Vind het persoonlijk ongelooflijk dat een ploeg als DB er zo hard afgaat. Knappe prestatie van Voordaan! En laten we wel wezen als DB dit niet weet te winnen, hebben ze net zo weining te zoeken in de Hoofdklasse als Voordaan…

 9. Alternatieven

  Marijne stond niet in het veld, misschien was dat de oplossing. Maar het klopt uiteraard dat Den Bosch weinig kwaliteit heeft, net als OZ toen en ook Amsterdam. Wat een pech als coach!

 10. @Peter – lijkt mij duidelijk dat Sjoerd Marijne verantwoording af moet leggen voor deze wanprestatie en de KNHB moet hem vervangen als coach van JO – hij is duidelijk niet de beste optie…

 11. Over Sjoerd Marijne: het is wel grappig om te zien dat de keeper die hij bij de jeugd-WK op de bank hield om zijn DB-protégé te laten spelen (wat Jong Oranje de titel kostte) nu in deze wedstrijd acht corners van DB pakt en Marijne en zijn ploeg mede daarmee aan de rand van de afgrond brengt

 12. Den Bosch was niet scherp genoeg voorin, keeper van Voordaan deed het uitstekend (liet geen bal door en daarvoor staat hij er ook), Voordaan speelde de counter goed uit. Sjoerd met zijn team zal heel wat uit de kast moet halen om het weekend succesvol te kunnen afsluiten. Gezien de ervaring en kwaliteit moet dat ook kunnen, ze zullen wel efficienter moeten spelen!

 13. Omdat het kan!

  Heerlijk dat een “luizenploeg” als Voordaan in de thuiswedstrijd er een waar spektakel van maakt. Echter hier is de uitdrukking te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken wel van toepassing. Maar toch een ploeg met vrijbuiters tegen een tegenstander met meer “kwaliteit” kan mooie wedstrijden opleveren. Zal Marijne het tactisch omzetten ipv open huis te houden zaterdag? Ik ben benieuwd.

 14. Ben gisteren gaan kijken als neutrale IJsselsteiner. Wat een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale toeschouwer.

  Hier nog niet gelezen, maar persoonlijk vond ik, naast de keeper van Voordaan, ook de arbitrage goed was. Geen wanklank gehoord.

 15. Mag lijden dat DB eruit- en Marijne ‘eraf’ gaat dit weekend.

  Demasqué van een zeer overschatte en al jaren, onafhankelijk van het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft/had, veel te matig presterende ‘coach’….

 16. Alternatieven

  Volgens mij haal je prestaties met de hele staf. Samen met Hul heeft Marijne het goed gedaan. Dit oranje duo is een stuk minder.

Comments are closed.