Hertzberger ondanks teleurstelling trots op zijn team

De heren van Rotterdam zullen hun landstitel dit jaar niet prolongeren. Na de met 1-3 verloren wedstrijd van zaterdag, speelde de ploeg van captain Jeroen Hertzberger gister in Eindhoven gelijk tegen OZ. Deze 3-3 was niet genoeg om door te gaan naar de finale. 

Ondanks de teleurstelling van Hertzberger wel blij met het spel van zijn team. “We kwamen naar Eindhoven om minimaal drie doelpunten te maken,” vertelt hij in het AD/Rotterdams Dagblad. “En dat is ons gelukt. Daar ben ik trots op. Helaas gaven we het verdedigend iets te makkelijk weg. We speelden goed, maar fouten zijn er altijd. Jammer genoeg hebben we net twee foutjes teveel gemaakt. Daarbij moet ik Oranje Zwart complimenteren, zij hebben het heel goed gedaan.”

Het meest baalt de aanvoerder van de twee doelpunten die zijn team de dag ervoor in de slotminuten tegen kreeg. In zijn ogen hebben die het Rotterdamse seizoen de das om gedaan. Daarnaast is er natuurlijk de teleurstelling over het missen van de EHL. Doordat de nummer één uit de reguliere competitie, Kampong, al zeker was van een ticket maar niet de finale haalde, zijn alle plekken in Europees hockey nu al vergeven. Mislukt wil Hertzberger het seizoen echter zeker niet noemen.”Net als vorig jaar zijn we derde in de reguliere competitie geëindigd en dat hadden weinig mensen verwacht. Dus we hebben het goed gedaan.”

 

 

Reageer