Hiebendaal: ‘Goud winnen op het WK lijkt me een mooie opdracht’

Jong Oranje bondscoach Sjoerd Marijne maakte onlangs zijn selectie bekend voor het WK in India, dat zal plaatsvinden van 6 tot 15 december. Eén van de gelukkigen was de 19-jarige HGC-middenvelder, Tom Hiebendaal.

Ondanks dat Hiebendaal afgelopen zomer al meedeed aan het EK wist hij niet zeker of hij de selectie zou halen. “Ik zit lekker in mijn vel en dat resulteert in goed spel. Het was meer de blessure die ik had aan mijn knie die voor spanning zorgde. Ik had ‘m iets overbelast maar inmiddels gaat het er gelukkig beter mee.”

Tijdens het EK in Den Bosch won Jong Oranje knap zilver maar volgens de middenvelder is er inmiddels wel het één en ander veranderd. “In vergelijking met toen, zijn er nu meer jongens belangrijk bij hun club en hebben ze vaker een basisplaats. Dit zorgt voor wedstrijdritme en brengt ook een dosis ervaring met zich mee. Het vertrouwen dat de jongens bij hun clubs krijgen, zie je terug in hun spel. Ik denk dat we daardoor sterker zijn geworden.”  Het jonge talent van HGC vindt het moeilijk in te schatten hoe de kansen van Jong Oranje liggen op het WK in India. “Ik vind het lastig verwachtingen te scheppen. Op een toernooi kan het gek lopen. Wel weet ik dat we een sterk en snel team hebben dat gevaarlijk kan zijn voor elke tegenstander. Het is belangrijk dat de vorm waarin we nu verkeren doorgetrokken wordt tot aan het toernooi. Voor zover ik weet heeft Jong Oranje nog nooit goud weten te halen op een WK dus dat lijkt me een mooie opdracht.”

In de competitie doet HGC, de club van Hiebendaal, het erg goed. Het team was lange tijd koploper en bezet na de eerste seizoenshelft een keurige vierde plek. “Ik krijg energie van de jongens om mij heen. De sfeer in het team is erg goed en dit loont zich in goede resultaten, vertelt de HGC’er.  Aanstaand weekend zal de tweede seizoenshelft van start gaan. Amsterdam en Bloemendaal staan met respectievelijk één en twee punten achter HGC. Ook bovenin ligt het dicht bij elkaar. De strijd om een plek in de play-offs zal dus spannend worden. Zondag komt Hurley bij de Gazellen op bezoek. “Deze pot moeten we kunnen winnen, al is het tegen Hurley nooit makkelijk,” zegt Hiebendaal. “Als we de goede lijn van de eerste seizoenshelft door kunnen trekken en vol kunnen houden, denk ik dat een plek in de play-offs haalbaar is.”

Reageer