Hiebendaal: ‘HGC is een ploeg om rekening mee te houden’

Met nog zeven wedstrijden te spelen zijn de heren van HGC slechts één punt verwijderd van een plek in de top vier. Na de duel van aanstaande zondag tegen Push spelen de heren uit Wassenaar nog tegen alle teams uit de top vijf. Middenvelder Tom Hiebendaal hoopt dat zijn ploeg de progressie van de afgelopen weken door kan zetten naar de eerste topper over twee weken tegen Rotterdam.

Hurley HGC heren (c)  Peter Schaik Verhoef Hiebendaal

De nummer zes van de ranglijst kent een solide start van de tweede seizoenshelft met overwinningen op Pinoké (2-0) en Den Bosch (3-5). Hiebendaal blikt er gematigd tevreden op terug. “We winnen twee keer en al was het nog niet super overtuigend, Pinoké en Den Bosch zijn beide ploegen waar je ook zo punten zou kunnen verspelen dus wat dat betreft hebben we goede zaken gedaan, vertelt de middenvelder tussen zijn trainingen met Jong Oranje door. “Tegen Pinoké speelden we zeker niet vlekkeloos maar tegen Den Bosch was het al beter. We hadden het daar alleen wel eerder uit moeten spelen, nu lieten we ze nog terugkomen naar 3-4 en dat was niet nodig geweest. Onze kracht is dan weer wel dat we uiteindelijk alsnog de 3-5 wisten te maken en het duel in het slot te gooiden. Dat moet ook want als je mee wil doen om de play-off plekken mag je in zo’n wedstrijd geen punten laten liggen.”

Met één punt minder dan de nummers vier en vijf van de ranglijst doet HGC nog volop mee in de play-off strijd. De ploeg van vertrekkend coach Dirk Loots doet het, op een gelijkspel tegen Tilburg en een nederlaag tegen Hurley na, goed tegen de lager geplaatste teams maar pakte in de eerste seizoenshelft na een 1-0 overwinning op Rotterdam geen punten meer tegen de teams uit de top vijf. Is HGC dit seizoen te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken? “Op dit moment wel,” denkt Hiebendaal, “we zijn nog niet goed genoeg maar we doen het wel steeds beter en zijn er elke keer dichtbij dus wie weet wat het seizoen nog brengt.” Op welk gebied zijn ploeg nu misschien nog tekort komt ten opzichte van andere topteam vindt hij moeilijk te zeggen. “Onze basistechnieken moeten beter, al is dat volgens mij bij andere teams het geval, en daarnaast mag het tempo ook hoger maar dat zie ik op dit moment ook gebeuren dus dat is heel positief,” aldus de jonge international.

Komend weekend krijgt de formatie uit Wassenaar Push op bezoek waarna in de laatste zes speelrondes alle teams uit de top vijf volgen. Een zwaar programma maar Hiebendaal is optimistisch. “Hockey is wat dat betreft een aparte sport, het wordt lastig maar alles kan gebeuren. Het zou me niets verbazen als we daar toch wat wedstrijden gaan winnen. We hebben gewoon een goede ploeg waar andere teams rekening mee moeten houden. Iedereen had ons weer een beetje afgeschreven maar ik heb zoiets van: pas maar op want wij komen er sowieso aan! We begonnen matig tegen Pinoké, Den Bosch was al iets beter, tegen Push zetten we weer een stap en tegen Rotterdam staan we er weer helemaal en zijn we topfit. Mochten we het uiteindelijk toch net niet redden zal het verschil in ieder geval niet groot zijn. ”

Reageer