Hiebendaal: 'Met 42 punten haal je normaal gesproken wel de play-offs' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hiebendaal: ‘Met 42 punten haal je normaal gesproken wel de play-offs’

Na een geweldige seizoensstart waarin HGC enige tijd lijstaanvoerder was, werd er door de heren van HGC toch net naast de play-offs gegrepen. Ondanks de teleurstelling heerst er bij de spelers ook trots.

In het AD/Haagsche Courant vertelt Vincent Spitaels dat hij denkt dat zijn team teveel wedstrijd op details verloren hebben, zoals de laatste wedstrijd in Amsterdam. “We kregen daar super veel open kansen, maar het balletje ging steeds net mis. Heel frustrerend en jammer.” Ondanks dat de teleurstelling bij de Belg groot is, kan hij niet ontkennen dat zijn team zichzelf dit seizoen heeft over stegen. “We hebben een ongelofelijk mooi seizoen gehad (..) en hadden niet misstaan in de play-offs.”

Teamgenoot Tom Hiebendaal vindt het ook jammer dat HGC het competitie-toetje is mislopen maar is ook realistisch. “We waren net niet ver genoeg. Als je vier wedstrijden met 3-2 of 2-3 verliest dan laat je toch een steek vallen op het einde. We stonden in die wedstrijden vaak ook nog voor. Wist ik maar wat er dan aan de hand was, dan hadden we er iets aan kunnen doen.”

Vorig seizoen ontliep HGC in het laatste speelweekend de play-outs en dus is de prestatie van dit seizoen bewonderenswaardig, zo vindt ook Hiebendaal. “Niemand had verwacht dat we tot en met de laatste speelronde zouden meedoen, na de negende plaats van vorig jaar. Op twee aanvullingen na hebben we bijna hetzelfde team. Daarom ben ik ongelooflijk trots. We komen wel van ver. En met 42 punten haal je als team normaal gesproken wel de play-offs.

Reageer