Hockey World League: Duitsland organiseert niet de derde ronde - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockey World League: Duitsland organiseert niet de derde ronde

De Duitse hockeybond ziet af van de organisatie van de Hockey World League (HWL). In eerste instantie zou de derde ronde van het mondiale toernooi deze zomer Mannheim plaatsvinden. Maar de Duitse hockeybond laat aan de organisatie van de HWL weten dat het voor hen financieel niet haalbaar is.

Initieel zou het toernooi in Mannheim een dubbeltoernooi worden. De acht teams die naar Duitsland zouden komen, spelen nu de derde ronde van de HWL in het zonnige Maleisië. Engeland ontvangt de dames, maar wanneer die rondes precies worden afgewerkt is nog onbekend.

De andere derde ronde van de Hockey World League wordt van 12 tot 23 juni gehouden in Rotterdam.

Comments (3)

 1. Goh, hoe makkelijk is het om van WL 2 nar WL 3 te gaan zonder te spelen. Je legt een zak geld op tafel en je mag het organiseren.

  Wijs besluit van Duitsland om de 3e ronde niet te organiseren. Het zullen wel kinderziektes zijn, maar deze versie van het toernooi is zowel sportief als financieel een gedrocht.

  In sommige groepen gaat alleen de nr. 1 door, in andere groepen de eerste 2. En dan ben je een ronde verder, mag je naar de andere kant van de wereld om daar 4 of 5 wedstrijden te spelen, volledig op eigen kosten. En dan speel je tegen ploegen die of 20 plekken hoger staan of 20 plekken lager.

  Duur geintje, en dat voor die paar world ranking punten. Niet raar dat veel landen eieren voor hun geld kiezen en zich terugtrekken. Budgetten van kleinere landen zijn gewoon ontoereikend voor dit circus, daar zou de FIH beter naar moeten kijken. Houd het regionaal, houd het sportief interessant, houd het beheersbaar.

  Uiteindelijk zijn het de ‘usual suspects’ die zich gaan kwalificeren voor de WK en OS. Niets mis mee, daar horen ze ook. Maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de budgetten van de kleinere bonden.

 2. Mee eens. Veel landen hebben gewoon heten geld niet voor die verre reizen. De spelers van Ierland bedelden zelf 45.000 euro bij elkaar voor de reis naar ARgentinie en Spanje zegde om financiële redenen af voor de CT in Australië. Nu dus ook toplonen Duitsland dat eerlijk erkend de financiële middelen te missen. Welk land volgt voor er een streep wordt gehaald door de World League Hockey?

 3. Wat een verstandig besluit!!! In deze tijden van crisis leren de Duitsers ons een lesje economie.

Reageer