Hockeyers naar nuttige overwinning in Kookaburras Cup - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeyers naar nuttige overwinning in Kookaburras Cup


Oranje speelde vrijdagmorgen tegen een team van Australische hockeyers die tegen de selectie aanzitten. Na een doelpuntloze eerste helft bracht Valentin Verga binnen een minuut de score op 1-0 voor Nederland in de tweede helft. Daar was een uitstekende interceptie en voorzet van Roderick Weusthof aan vooraf gegaan. Onder leiding van aanvoerder Robert van der Horst ging Oranje op weg naar een tweede treffer. Maar bleef het dankzij prima keeperswerk van Pirmin Blaak op voorsprong. Toen Blaak uiteindelijk wel capituleerde bracht de scheidsrechter uitkomst door een treffer af te keuren. De druk op het Nederlandse doel bleef toenemen en een tegentreffer bleef dan ook niet uit. Uiteindelijk trok Nederland aan het langste eind. Weusthof’s vizier stond op scherp bij een strafcorner vlak voor tijd. De tweede overwinning voor Nederland in de Kookaburra Cup was een feit. Zondag neemt Oranje het in de derde wedstrijd op tegen Australië.

Comments (15)

 1. Nuttige overwinning? Wat is er in hemelsnaam nuttig om met 2-1 van het Australie A team te winnen?
  Nuttig voor de boswachter Van Ass dat hij kan doen alsof zijn elftal helemaal klaar is voor de OS?

 2. Nee inderdaad er had moeten staan slechte overwinning, met teun en teake zou het 5-1 geworden zijn…
  pff altijd wat te zeuren…

 3. Nederland wint met 2-1 van Australie B (spelers die tegen de Australische selectie aanzitten – niet de beste 22 hockeyers van Australie).
  Een logische redenering is dat Nederland zal verliezen tegen het echte Australie en dat ons Nederlands B zou worden ingemaakt tegen Australie B.
  Ik begrijp daarom niet hoe deze overwinning nuttig kan zijn voor Nederland..
  Uiteraard speelt de afwezigheid van Teun en Taeke een rol: het heeft echter vooral te maken met het beleid van de bondscoach en de KNHB.
  Australie kiest er overigens wel voor om Jamie Dwyer en Luke Doerner mee te nemen (qua leeftijd, kwaliteit en speelstijl vergelijkbaar met Teun en Taeke).

 4. @wk, iedere overwinning is nuttig omdat zeurpieten als jij dan niet iedere keer beginnen over het verleden.

 5. Het is maar hoe je het leest. Gaat oranje voor de winst in de Kookaburra Cup of zijn ze op trainingsstage?
  Eerlijk is eerlijk, van wat ik gisteren heb gezien werd ik niet vrolijk. Veel balverlies, weinig gevaar, fysiek legden ze volledig af.
  Toch is het resultaat minder interessant dan de vooruitgang die ze hopen te boeken. Daar zou de discussie over moeten gaan.
  Wordt wel een korte discussie denk ik…. van Ass blijft bij zijn leest, siert hem ook wel. Maar zo willen spelen, en zo willen verdedigen, gaat weinig opleveren in London.

 6. @ww we hebben het niet over het verleden: er is nog steeds de mogelijkheid om Van Ass aan de kant te zetten en de beste hockeyer van Nederland terug te brengen.

 7. Jeetje, als het het Nederlands elftal afhankelijk moet zijn van slechts 1 speler, dan is het ergens behoorlijk misgegaan in het grootste hockeland ter wereld.

 8. @John Teun is een van de weinige spelers die binnen het Nederlands elftal op wereldniveau het verschil kan maken, dat is de realiteit.
  Daarbij ligt het niet alleen aan de afwezigheid van Teun, maar des te meer aan de aanwezigheid van Van Ass.

 9. @wk,droom lekker verder

 10. En jammer dat NL vandaag met 3-1 van het echte Australie heeft verloren…

 11. @WK ik had ook niet anders verwacht dan dat ze zouden verliezen van het grote Australie. NL gaat in Londen voor het brons,niet voor de finale en al helemaal niet voor het Goud.
  Zo eerlijk moeten we zijn. In Peking werd het geen podiumplek,dit keer moet het podium haalbaar zijn,maar meer dan dát ook niet.
  Overigens wordt het opvallend dat deze site het steeds groot meldt als er eens een onbelangrijke wedstrijd gewonnen wordt,maar wordt er verloren dan wordt dit angstvallig verzwegen. Censuur van de boswachter soms?

 12. @EN mee eens, maar de KNHB heeft duidelijk geformuleerd dat Nederland voor het goud moet gaan. Michel van den Heuvel is aan de kant gezet om plaats te maken voor Van Ass: het kan nu natuurlijk niet zo zijn dat bij bron Van Ass kan blijven zitten.

 13. @wk, je gaat altijd voor het hoogste maar de realiteit is dat nederland ver achter ligt op Australie en Duitsland, dus het zou wel naief van je zijn dat je denkt dat bij brons de bondscoach eruit gaat.

 14. v/d Heuvel ging er ook uit… Altijd voor het goud wat een onzin dat men van Ass nu al beschermt.
  Hele wedstrijd gezien, ervaring werd duidelijk gemist bij Nederland. Veel onbenutte strafcorners waarna uiteindelijk vanuit een scrimmage de 2-1 viel. AUS veel gevaarlijker, meeste balbezit en genoeg kansen. 3-1 ietwat geflatteerd. Donderdag nog een pot. Inderdaad raar dat deze site zo kieskeurig is qua nieuws altijd.

 15. @tech, niks nieuws dus australie is jaren sterker dan wij zijn.
  Volgens mij beschermt niemand van ass maar we moeten met zijn allen wel realistisch blijven.

Reageer