Hofman: ‘Ik heb niet vaak een bal zo goed geraakt denk ik’

Met een mooie 3-1 zege op Argentinië sloten de Oranje heren vandaag hun eerste WK-dag af.  Al na twee minuten spelen leek Oranje via Rogier Hofman op voorsprong te komen. Het publiek kwam al van de banken en ook hijzelf stond al met zijn armen in de lucht, klaar voor de juichhouding. Helaas raakte zijn schot de lat en ging het feest niet door.

Nederland-Oranje-RU-Hofman-Argentinië
Billy Bakker feliciteert Hofman met zijn 3-1. Credit: Roel Ubels

“Ik heb een bal niet vaak zo goed geraakt denk ik,” blikt de middenvelder terug. “Ik nam ‘m uit de stuit in één keer door en ik stond inderdaad met mijn handen in de lucht. Eigenlijk was dat niet zo slim want daardoor nam ik hem vervolgens niet meer aan maar ja, dat was een waanzinnige start geweest.” Halverwege de tweede helft mocht Hofman echter alsnog zijn armen de lucht in gooien. Met een keiharde streep schoot hij zijn ploeg naar 3-1. “Ja, gelukkig maar! Ik ben nooit iemand die dat heel belangrijk vind maar als je die bal mist is het lekker om uiteindelijk toch nog even te scoren.”

Tevreden keek de speler van Bloemendaal terug op de eerste WK-wedstrijd van zijn team. “We weten dat ze het heel klein houden en counteren en daar zijn ze ook heel goed in. Ze proberen altijd de lange bal te zoeken dus we moesten de as goed dichthouden. Dat hebben we in de tweede helft ook een paar keer wat minder gedaan maar we stonden verdedigend goed.” Alsnog wisten de Argentijnen vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Hofman en zijn teamgenoten werden hierdoor echter niet uit het veld geslagen. “We wisten dat Argentinië gewoon een lastige ploeg zou zijn dus een overwinning zou je hier niet heel gemakkelijk behalen. Daarom hadden we met elkaar afgesproken dat we gewoon rustig zouden blijven. In de kleedkamer hebben we het er over gehad en daarna en zijn we wat meer druk gaan zetten waardoor we het goed konden oppakken.” Vooral verdedigend, in de één op één duels, hebben we weinig verloren en daardoor hebben we de wedstrijd gepakt.”

Net als Maartje Paumen gisteren aangaf, hadden ook de heren hier en daar door al het lawaai wat moeite met de communicatie. “Voordat we gingen uitnemen in de eerste minuut probeerde ik Billy te vragen om de bal, hij stond vijf meter bij mij vandaag. Je moet dus veel om je heen kijken, alleen coachen heeft geen zin meer,” aldus de opgetogen Hofman die blij is dat de kop eraf is. ” Het was fantastisch om eindelijk te beginnen. Je hebt hier zes weken heel hard voor getraind en we waren er gewoon allemaal klaar voor. Dan is het natuurlijk heel lekker dat je zo’n wedstrijd wint maar aan de andere kant: je moest de wedstrijd ook wel winnen want anders ga je de halve finale niet halen, zo simpel is het ook.”

Reageer