Hoofdklasse Culinair: Melchior Looijen

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Kampong-aanvoerder en strafcornerspecialist Melchior Looijen met zijn recept: Koude pastasalade Melchiore.

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram pasta (penne of farfalle)
2 tomaten
halve komkommer
200 gram feta (of 1 bolletje mozzarella of oude kaas)
250 gram spekreepjes
Honing-mosterddressing
1 avocado
Pijnboompitten
1 gerookte kipfilet
1 zak rucola
2 eieren
Zout
Peper
Olijfolie

Bereidingswijze
Kook de pasta (al dente) met een beetje zout en olijfolie. Snij intussen de tomaten, de komkommer, de feta/mozzarella/oude kaas, de avocado en de gerookte kip. Bak de spekjes knapperig en laat ze daarna even afkoelen. Bak de pijnboompitjes totdat ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Kook vervolgens de eieren in een pannetje water. Giet de pasta af en spoel deze af met koud water (zodat deze niet kan door garen). Meng alle ingrediënten door elkaar en let daarbij op dat deze allemaal zijn afgekoeld voordat je alles bij elkaar voegt. Voeg als laatste nog wat peper, zout en honing-mosterddressing toe voor de smaak.

Serveer een portie op een diep bord en leg wat rucola op de pastasalade voor de garnering!

Eet smakelijk namens chef Looijen!

Reageer