Hoogeveen: 'We moeten onszelf een keer gaan belonen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Hoogeveen: ‘We moeten onszelf een keer gaan belonen’

Een 2-1 nederlaag tegen Bloemendaal is op papier geen slechte uitslag voor de nummer tien van de ranglijst, Pinoké. Toch werd er afgelopen zondag flink gebaald. Lang leken de Steekneuzen namelijk een punt uit de strijd te gaan slepen weg maar in de slotminuten was het toch Bloemendaal dat via een discutabele strafbal twee minuten de volle buit op ’t Kopje hield. 

Tilburg-Pinoke-heren-Remco-ter-Voorde-Hoogeveen-896x600
Hoogeveen aan de bal. (c) Tilburghockey.nl

“We hebben vandaag de beelden terug gezien. Zondag begrepen we al niet dat we een strafbal tegen kregen en nu begrijpen we het al helemaal niet meer,” aldus middenvelder Lex Hoogeveen die zondag tegen zijn oude club speelde. Desalniettemin moet hij toegeven dat de uitslag gezien het wedstrijdbeeld misschien wel terecht was. “Vooral als je kijkt naar de kansen die zij kregen. Maar ja, de hoop bij ons was zo groot om er toch nog een puntje uit te slepen of zelf die 1-2 nog te maken en dan is het jammer als dat net niet lukt. Eigenlijk is dat het verhaal van dit seizoen, het valt telkens net niet onze kant op.”

‘De geluksfactor’, dat is wat er volgens Hoogeveen tot nu toe een beetje mist bij de Steekneuzen. “Over het spel in deze eerste seizoenshelft ben ik persoonlijk namelijk wel tevreden. Want we spelen het spel dat we willen spelen goed alleen hebben we in best wat wedstrijden twee gezichten laten zien. Een eerste en een tweede helft, om het zo maar te zeggen. Tegen Schaerweijde kwamen we bijvoorbeeld met 5-1 achter te staan en toen nog terug naar 5-4 en twee weken geleden tegen Hurley keken we na een helft tegen een 0-3 achterstand aan maar speelden we in de tweede helft toch nog gelijk. Toch moet je daar ook wel een beetje geluk bij hebben. Als je aan het begin van de wedstrijd toch net die corner scoort dan heb je al een hele andere start.” Hoe de ploeg van Hans Streeder dit ‘mentale probleem’ aan kan pakken weet Hoogeveen niet maar hij heeft wel het idee dat het de goede kant op gaat met zijn team. “Ik heb zondag echt het Pinoké gezien dat ik graag wil zien. Met passie in de ogen en een echte winnaarsmentaliteit.”

Komende zondag kan er een belangrijke stap gemaakt worden, dan treft Pinoké Schaerweijde voor de tweede keer. Ondanks dat de inhaalrace van de Amsterdamse ploeg in de uitwedstrijd net te laat kwam, is Hoogeveen niet uit op sportieve revanche. “We zien het niet als een speciale wedstrijd. We gaan erin om te winnen. Dat doen we elke week, ook tegen topploegen, maar helaas is het nog niet heel vaak gelukt,”  grinnikt de middenvelder, die wel moet toegeven dat het een zes punten wedstrijd zou kunnen zijn. “We willen er alles aan doen om de eerste helft zo goed mogelijk af te sluiten en onszelf een keer te belonen. Als ik zie wat we nu al als team aan groei hebben doorgemaakt.. We zijn dit jaar redelijk verjongd en ik vind het heel leuk om te zien hoe snel er progressie is geboekt en hoe de jonge jongens volwassener zijn gaan spelen.”

Na de wedstrijd tegen Schaerweijde wacht de winterstop en gaat Hoogeveen met een aantal teamgenoten de zaal in. “We zijn vorig met een leuk groepje jongens gepromoveerd naar hoofdklasse en daar hopen we mee door te bouwen. Ik hoop ook dat de jongere garde van het veld aan zal sluiten. Het is natuurlijk ook goed voor de techniek en de fitheid. In februari gaan we daarna hopelijk op een korte trip maar dat is van latere zorg. Komende zondag spelen we onze laatste wedstrijd thuis en daar willen we het publiek iets geven om van te genieten en voornamelijk ook onszelf belonen.”

Reageer