Horn: ‘Ik denk dat de verhoudingen na dit weekend wel duidelijker zullen zijn’

Aankomende zaterdag spelen de hoofdklasseteams hun derde en vierde speelronde in de zaal. De heren van Schaerweijde zijn de zaalcompetitie vorige week goed begonnen. Eerst werd er met 6-2 van Voordaan gewonnen, waarna ook tegen Almere (2-3) de volle buit werd gepakt. Een goede prestatie, zeker gezien het feit dat de ploeg nog nooit met de volledige samenstelling getraind had, zo vertelt aanvaller Casper Horn.

Casper Horn “We zijn eigenlijk vrijwel meteen na de laatste competitiewedstrijd de zaal in gegaan maar het was vaak wat rommelig omdat er mensen niet waren. Een aantal hadden bijvoorbeeld tentamens en drie van ons trainen ook met het Nederlands zaalteam. Het ging zaterdag dan ook beter dan verwacht,” grinnikt Horn die zelf zes keer per week met de Oranje selectie traint. Schaerweijde coach Bas Bogaard verwacht dat de internationals ieder geval één keer  in de week met hun clubteam mee komen trainen. Maar, vertelt Horn, “als we zoals afgelopen daarna nog een dubbelweekend hebben gehad hoeven we niet te komen.”

Vorig jaar, toen Horn nog bij Amsterdam speelde, haalde de Zeister ploeg play-offs, Dit seizoen is de zaalselectie sterk verjongd en is het competitietoetje niet direct het streven. “We hebben het er niet echt over gehad,” legt Horn uit. “We zijn gewoon bezig met beter worden. Ik denk dat we één van de jongste teams uit de hoofdklasse zijn. We zijn goed begonnen maar het is een lastige poule en we willen er ieder geval niet uitvliegen.”

Inmiddels doet Horn ook al enkele weken mee met de Oranje heren. Het is niet de eerste keer dat hij onderdeel uitmaakt van de Nederlandse zaalselectie. Ook vorig jaar deed hij mee maar viel hij na drie weken af. Nu heeft hij de eerste schifting wel overleefd. “Het bevalt me goed,” vertelt de aanvaller. “Elke training leer ik weer nieuwe technieken en tactieken. Als ik het goed begreep zullen er binnenkort weer wat spelers afvallen richting de stage naar Keulen en de oefenwedstrijden tegen Zweden, dus ik merk het wel.” Tijdens dit selectieproces van bondscoach Robin Rösch zal ook bondscoach Max Caldas zijn selectie voor de stage naar Zuid-Afrika bekend maken. Er is een kans dat enkele zaalspelers ook daarvoor uitgenodigd zullen worden. Voor Horn is dit echter nog geen issue, denkt hij zelf. “Voor mij ligt de focus volledig op de zaal. Er zijn wel een aantal jongens die kans maken maar ik niet. En dat ze ervoor gezaalhockeyd hebben kan trouwens nooit kwaad.”

Komend weekend gaat de blik echter weer gewoon op zijn clubteam. Op dit moment deelt Schaerweijde de koppositie samen met Amsterdam en Kampong en dat zijn volgens Horn waarschijnlijk ook de grootste play-off kanshebbers. “ Ja, Amsterdam heeft iets van vijf Oranje zaalspelers en ook Kampong heeft op papier een goed team. Maar goed, wij gaan zelf elke wedstrijd blank in want we hebben geen idee wat we kunnen verwachten. We spelen gewoon ons eigen spel en dan zien we het wel. Ik denk dat na dit weekend de verhoudingen in de poule wel wat duidelijker zullen zijn.”

Reageer