HPL: Oranjedames en -heren starten in Nieuw-Zeeland - Hoofdklasse Hockey Nederland

HPL: Oranjedames en -heren starten in Nieuw-Zeeland

De Oranjedames en -heren beginnen de Hockey Pro League op 27 januari 2019 in en tegen Nieuw-Zeeland. Daarna is op 2 februari Australië de tegenstander. De internationale hockeyfederatie FIH maakte dinsdag het speelschema van het nieuwe landentoernooi bekend.

De Hockey Pro League vervangt per 2019 de halve finales en finale van de Hockey World League, de HWL3 en HWL4, en de Champions Trophy. De Hockey World League 1 en 2 blijft wel bestaan.

16 wedstrijden

Het deelnemersveld bestaat bij zowel de dames als heren uit negen landen. Deze landen spelen tussen januari en juni 16 wedstrijden, acht thuis en acht uit. Deze reeks vindt jaarlijks plaats en mondt uit in een finaleronde, de Grand Final geheten.

Bij de heren doen naast Nederland ook Argentinië, Australië, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland en Pakistan mee. Bij de dames maken Argentinië, Australië, China, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten naast Nederland deel uit van het deelnemersveld.

Speelschema Oranjedames:
27 januari: Nieuw-Zeeland –Nederland
2 februari: Australië –Nederland
16 februari: Verenigde Staten –Nederland
24 februari: Argentinië –Nederland
3 maart: China –Nederland
10 april: Nederland – China
13 april: Nederland – Verenigde Staten
26 april: Duitsland –Nederland
1 juni: Nederland – Groot-Brittannië
4 juni: Nederland – Duitsland
8 juni: België –Nederland
9 juni: Nederland – België
12 juni: Nederland – Nieuw-Zeeland
15 juni: Groot-Brittannië – Nederland
20 juni: Nederland – Argentinië
23 juni: Nederland – Australië

Speelschema Oranjeheren:
27 januari: Nieuw-Zeeland –Nederland
2 februari: Australië –Nederland
15 februari: Spanje –Nederland
24 februari: Argentinië –Nederland
5 maart: Nederland -Duitsland
10 april: Nederland – Pakistan
13 april: Nederland – Spanje
26 april: Duitsland –Nederland
2 juni: Nederland – Groot-Brittannië
4 juni: Nederland – Nieuw-Zeeland
8 juni: België –Nederland
9 juni: Nederland – België
15 juni: Groot-Brittannië –Nederland
16 juni: Pakistan –Nederland
19 juni: Nederland – Argentinië
23 juni: Nederland – Australië

Comments (2)

  1. Nu gebeurt er precies wat je van te voren kon verwachten.Een soort wereldcompetitie van 3/4 maanden voor de happy few landen zonder promotie en degradatie. De competitie zal er wel in tussen worden weggemoffeld vooral op extra vrijdagavonden. We vliegen duurzaam de hele wereld over van hot naar her en dit alles om de FIH en haar hoofdsponsor die er veel geld in steekt te pleasen. Ook dit gaat niet lukken. Wel een toernooi a la champions (met promotie en degradatie) in veertien dagen max. Onbegrijpelijk dat de KNHB hier mee akkoord gaat. Onbegrijpelijk dat zij tot op heden nauwelijks iets hebben gecommuniceerd over de gevolgen voor de mooie Nederlandse competitie.Het wordt tijd dat de (hoofd klasse) verenigingen zich hier massaal tegen gaan verzetten voor zover niet al eerder in de kiem is gesmoord.Stop svp deze belachelijke opzet die ten ook ten koste gaat vd spelers en ook de verenigingen .Hiermee wordt ook geen enkele bijdrage gegeven aan het “behoud” voor olympische spelen . Sterker nog het gaat tegendraads werken.Over de grandfinal wordt niet gesproken in dit artikel.Moet wel wel aanvang juli zijn alhoewel de FIH zelf aangeeft in juni zowaar in Nederland.Maar hoe kan dit nu als er tot en met 23 juni wordt gespeeld? dat wordt echt aanvang juli Mogen de Nederlandse spelers ook nog een beetje werken/studeren of met vakantie kunnen gaan? Als ik zo naar het schema kijk lijkt mij dat onmogelijk. Lijkt me dan ook heel redelijk dat hun karig NOC loon wordt aangevuld door de FIH/KNHB als zij zo van de spelers supersterren willen maken volgens de FIH. Zie ook Hockey Pro League Q&A

  2. Meer potjes op vrijdagavond lijkt me top, kan ik ook eens komen kijken. Verder zijn dit soort potjes veel leuker om te kijken en te volgen, dan om te zien hoe de nieuwe promovendi weer kansloos afgedroogd worden. Want het is zoo leuk dat Push in de hoofdklasse zat en wat doet HDM het nu leuk zeg, echt de moeite waard om op zondagavond ziggo voor aan te zetten..

Reageer