HWL4 Raipur: Halve finales bekend

De finaleronde van de Hockey World League is inmiddels zeven dagen onderweg. Oranje, Australië, India en België schopten het tot de laatste vier. De halve finales zijn vrijdag en zaterdag.

Vrijdag 4 december 14:00, halve finale: Australië – Oranje 
Vrijdag 4 december 16:15, 5/8e plaats: Groot-Brittannië – Argentinië *
Zaterdag 5 december 14:00, halve finale: India – België *
Zaterdag 5 december 16:15 5/8e plaats: Duitsland – Canada

*Het kan zijn dat de uit- en thuisspelende ploegen wisselen. De organisatie heeft dit nog niet bekend gemaakt.

Oranje – Canada 2-0
Oranje is erin geslaagd de halve finales van de Hockey World League in Raipur te bereiken. Dat ging minder makkelijk dan de meeste kenners vooraf dachten: het werd 2-0 tegen Canada. Constantijn Jonker en Roel Bovendeert troffen doel voor Nederland. Een paar uur later werd de tegenstander van de formatie van Max Caldas in de halve finale bekend: angstgegner Australië.

Australië – Duitsland 4-1
De wereldkampioen versus de olympisch kampioen. Australië liet in sterke pot zien Duitsland op fysieke kracht de baas te zijn. Jeremy Hayward opende de score uit een strafcorner. Hockeylegende Jamie Dwyer bracht de stand op 2-0 uit een tip-in. Jongeling Matthew Dawson trof ook doel uit een korte hoekslag. Duitsland deed wat terug, Christopher Rühr tenniste de bal het doel in. Glenn Turner werd in de slotfase door Kieran Govers eropuit gestuurd. Turner scoorde, ondanks een flinke bodycheck van Rühr, in een leeg goal, omdat de Duitse goalie naar de kant gehaald was.

Groot-Brittannië – India 1-2
India stuntte tot grote blijdschap van het thuispubliek door Groot-Brittannië te verslaan. De Britten werden eerste in hun poule, ondermeer dankzij een ruime overwinning op Australië. India daarentegen eindigde onderaan de poule met onder andere Oranje. In de confrontatie tussen de landen bleken de Aziaten de bovenliggende partij. India naar de halve finale, waar het België treft.

Argentinië – België 1-2
De Belgen reiken voor het eerst in de geschiedenis tot de laatste vier van een mondiaal toernooi. Donderdag wonnen onze zuiderburen van Argentinië dankzij goals van Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier. Loïck Luypaert maakte het nog even spannend door achterin onnodig de bal in te leveren, waardoor Agustin Mazzilli de aansluitingstreffer kon maken. De Red Lions hielden stand en spelen in de halve finale tegen Argentinië.

Reageer