India pakt negende plek ten koste van Korea

De heren van India zijn hun WK zaterdagochtend sterk geëindigd door Zuid-Korea met 3-0 te verslaan. De ploeg van bondscoach Terry Walsh neemt daarmee beslag op de negende plek. 

India heren WK RU
Credit: Roel Ubels

 

Al na zes minuten ziet SV Sunil kans om op flink tempo het hele veld over te steken om daar Akashdeep Singh op maat de bedienen die India vervolgens naar een vroege voorsprong pusht. Twintig minuten later komt de aangever van het openingsdoelpunt ook zelf dichtbij een treffer maar zijn push raakt de paal. India is veel beter dan het matte Korea dat nog blij mag zijn dat het bij rust pas 1-0 staat.

In de achtste minuut van de tweede helft lukt het de ploeg van Terry Walsh wel de voorsprong te vergroten. Nadat een corner van Rupinder Pal Singh op de doellijn  gekeerd wordt door het lichaam van de Koreaanse lijnstopper mag Singh het van de stip proberen. Hij pusht hard de 2-0 binnen.  Halverwege de tweede helft gooit Akashdeep Singh uiteindelijk het duel op slot. Na wederom goed voorgeven van Sunil beslist hij met zijn backhand de wedstrijd.

India wordt negende en Korea, de nummer zeven van de wereld, sluit het toernooi op de tiende plek af.

Bekijk hier de doelpunten:

‘6: 1-0 Akashdeep Singh 

’43: 2-0 Rupinder Pal Singh

’51: 3-0 Akashdeep Singh

Reageer