India verrassende finalist in Glasgow

Op de Commonwealth Games in Glasgow zal titelfavoriet Australië het in de finale verrassend op gaan nemen tegen India. De ploeg van  Terry Walsh won de halve finale met 2-3 van Nieuw-Zeeland.

De Kiwi’s namen nog wel de leiding in deze halve eindstrijd. Al na anderhalve minuut spelen wist Simon Child zijn ploeg op voorsprong te schieten. Na deze vroege achterstand zette India een tandje bij en werd keeper Devon Manchester een aantal keer goed aan het werk gezet maar tot scoren kwamen de Aziërs toen niet. Aan de andere kant was het echter in de 17e minuut wel weer raak door een doelpunt van Nick Haig waarna India via een rake strafbal van Rupinder Pal Singh zeven minute voor rust de spanning weer terug in de wedstrijd bracht. In de tweede helft zorgde diezelfde Singh ervoor dat ook de 2-2 op het scorebord werd gezet waarna Akashdeep Singh ruim twintig minuten voor rust de winnende treffer op zijn naar schreef. Met deze verrassende maar verdiende overwinning is India door naar de finale waarin het Australië zal treffen.

De Kookaburras wonnen eerder op de dag met 4-1 van Engeland. De ploeg uit Down Under ging via Tristan White en Simon Orchard met een 2-0 voorsprong rusten. In de tweede helft leken de Engelsen de spanning in de wedstrijd terug te brengen toen Harry Martin in de 50e minuut de 2-1 binnen schoot. Uiteindelijk was het echter Australië dat in de slotfase de overwinning veilig speelde. Chris Ciriello en Eddie Ockenden brachten de eindstand naar 4-1.

Zondag om 12:15 plaatselijke tijd zullen India en Australië uitmaken wie er met het goud vandoor gaat, dit is een herhaling van de finale van vier jaar geleden die destijds door Australië met 8-0 werd gewonnen. Als de Kookaburras goud pakken is het de vijfde Commonwealth Games titel op rij.

Reageer

Contact Us