Jip-Janssen-Kampong

International Jip Janssen verdacht van spelen met positieve corona test

Gisteren kwamen de KNHB en Kampong naar buiten dat er onderzoek gedaan gaat worden naar een niet speelgerechtigde speler in de wedstrijd Tilburg tegen Kampong. Deze speler zou een positieve coronatest hebben ontvangen en in de rust van de wedstrijd in de kleedkamer blijven.

De tuchtcommissie van de KNHB heeft laten blijken dat een onafhankelijk onderzoek moet uitblijken of Kampong de spel reglementen heeft overtreden.

Oranjespeler is positief getest

Op basis van deze gegevens heeft de NOS verder uitgezocht dat het zou gaan om een van de Oranje-internationals. In de wedstrijd Kampong tegen Tilburg bleven Lars Balk en Jip Janssen in de rust in de kleedkamer. Beide spelers zijn onderdeel van het team van Max Caldas. Lars Balk was afgelopen zondag weer van de partij in de wedstrijd tegen Den Bosch. Janssen bleef thuis.

Puntenaftrek voor Kampong

Mocht het inderdaad blijken dat Kampong een speler heeft opgesteld die niet speelgerechtigd is, dan kan de club rekenen op punten in mindering en een schoring van de desbetreffende speler. In het verleden kreeg HC Den Bosch al eens drie punten in mindering voor het inbrengen van een niet speelgerechtigde speler.

Reageer

Contact Us