Jacques Brinkman: ‘Een masterclass’

Analist Jacques Brinkman komt superlatieven te kort om de overtuigende 4-0 zege van de Oranjeheren op Australië te beschrijven. In zijn column in De Telegraaf rept de voormalig international van ‘een masterclass’. “Alles klopte en lukte”, schrijft Brinkman.

Vier spelers werden door hem met een negen beoordeeld: Mink van der Weerden, Robert van der Horst, Billy Bakker en Valentin Verga. Vooral Van der Horst kreeg een pluim. “Stond er als aanvoerder en leider van de ploeg.”

Zesje

Zes spelers kregen in het rapport een acht en twee een zeven. Vier spelers werden door Brinkman beoordeeld met een zes: Robbert Kemperman, Jorrit Croon, Mirco Pruyser en Rogier Hofman. Met name Kemperman en Pruyser vond Brinkman onzichtbaar in de wedstrijd.

Lees hier het volledige spelersrapport van Jacques Brinkman

Comments (3)

  1. Verga één vd uitblinkers? Wat een onzin.. hij speelt een matige wedstrijd, maakt een prima goal, maar verder onzichtbaar, zoals we van hem gewend zijn op grote toernooien..
    Bij AH&BC een topper, maar in Oranje…

  2. Een geweldige team prestatie, met het team als uitblinker! Alle critici de mond gesnoerd, werelds! Zeker met de focus en de nuchterheid nadien, mannen zijn maar met 1 doel in Rio, goud.

  3. Nu doorgaan en niet gemakzuchtig worden wat bij ons Nederlanders wel eens wil gebeuren na een grote zege en goede wedstrijd.

Reageer

Contact Us