Jacques Brinkman: ‘Foutjes meedogenloos afgestraft’

Analist Jacques Brinkman hoopt dat de 2-1 nederlaag van de Oranjeheren vrijdag tegen Duitsland een les zal zijn voor de kwartfinales. “Foutjes op dit niveau worden meedogenloos afgestraft”, schrijft de voormalig international in zijn column in De Telegraaf.

Volgens Brinkman werd uitblinker Jaap Stockmann ‘gek van het verdedigende gestuntel voor hem.’ De oud-international gaf de sluitpost van Oranje een acht, de hoogste beoordeling. Stockmann was de enige speler van Oranje met een acht. In het spelersrapport waren er twee spelers met een zeven en werden drie spelers met een onvoldoende beoordeeld: Robbert Kemperman, Bob de Voogd en Jeroen Hertzberger.

Onzichtbaar

Brinkman constateerde dat Kemperman en De Voogd ‘onzichtbaar’ waren en dat de balcontacten van Hertzberger ‘op een hand te tellen’ waren.

Dat Nederland niet scherp aan de afslag stond, moet voor bondscoach Max Caldas ‘een wijze les’ zijn, sluit Brinkman zijn beoordeling af.

Lees hier het volledige spelersrapport van Jacques Brinkman

Comments (2)

  1. Bob de Voogd al het hele toernooi onzichtbaar en Kemperman echt een overschatte speler. Beide missen de drang om tot het uiterste te gaan. JaapnStockmann gaat weer op voor de titel beste keeper van de wereld.

  2. Helemaal mee eens
    Had veel liever Jonker gezien in de spits

Reageer

Contact Us