Jacques Brinkman: ‘Keetels zat overal met haar stick tussen’

Analist Jacques Brinkman schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de Oranjedames in de kwartfinales dik verdiend hebben gewonnen van Argentinië (3-2).

Nederland speelde in een ‘hoog tempo’ en zette ‘vroeg druk’. Bovendien ging de ploeg volgens de voormalig international beter om met de omstandigheden. Vanwege de overvloedige regenval tijdens de wedstrijd werd het veld trager.

Marloes Keetels

In zijn spelersrapport beoordeelde Brinkman Marloes Keetels met een negen, het hoogste cijfer. Volgens de oud-international zat de speelster van Den Bosch ‘overal met haar stick tussen’ en was ze een ‘fantastische schakel tussen verdediging en aanval.’

Brinkman gaf drie speelsters een acht en deelde ook vijf zeventjes en zes zesjes uit. De enige onvoldoende was voor Ellen Hoog. Hoog leed ‘meerdere keren balverlies’, noteerde Brinkman, die stelt dat Hoog nog twee wedstrijden heeft om haar ‘olympisch toernooi nog een beetje glans te geven.’

Lees hier het volledige spelersrapport van Jacques Brinkman

Comments (2)

  1. Blij met het rendement en de ontwikkeling. Ontzettend blij met de mijnsinziens terechte waardering die Marloes Keetels ineens oogst. Vaak een belangrijke speelster in het veld, maar meestal onopvallend.

  2. @Marc, idd Marloes is een speelster die je niet ziet en hoort op het veld en altijd dezelfde uitdrukking heeft van onschuldig en verlegen meisje/vrouw, maar ze is o, zo belangrijk en nuttig in het veld.

Reageer

Contact Us