Hagemans: 'Niemand wist wat er precies aan de hand was, maar wij moesten door' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hagemans: ‘Niemand wist wat er precies aan de hand was, maar wij moesten door’

Afgelopen weekend wonnen de heren van Rotterdam met 6-3 van Amsterdam.  Voor Jan Hagemans en zijn team was het een bewogen duel. 

Na tien minuten staat Rotterdam met twee nul voor, als Seve Van Ass in het gezicht wordt geraakt door de stick van Valentin Verga. Hij verliest hierbij zeven tanden en breekt zijn kaak. ‘‘Iedereen was geschrokken en ontdaan van het incident,’’ vertelt Hagemans. “Na het incident kwamen we bij elkaar. Niemand wist precies wat er met Seve aan de hand was, maar wij moesten door. Onze hoofden moesten leeg, zodat we ons weer konden concentreren op de wedstrijd.” Verga moest na zijn actie het veld met rood verlaten, waardoor Rotterdam de wedstrijd met een overtal uit kon spelen. “Met een 2-0 voorsprong op zak en een man meer mochten we dit duel niet meer verliezen. We hebben gebruik kunnen maken van onze vrije man en zo de winst binnen gesleept.”

Met de wedstrijd tegen Amsterdam zit de eerste seizoenshelft er op en bezet Rotterdam de koppositie. De ploeg kende een moeizame start, maar volgens Hagemans strijdt Rotterdam terecht mee om de koppositie. “We hebben genoeg kwaliteit om mee te doen om de bovenste plek, maar dat we na elf wedstrijden ook daadwerkelijk eerste staan is erg mooi.”

Aankomend weekend staat de topper tegen de nummer twee  Oranje Zwart op het programma. De eerste wedstrijd in Eindhoven verloor Rotterdam met 1-0. Volgens Hagemans zit de kracht van OZ hem in meerdere facetten. “Natuurlijk is de strafcorner van Mink van der Weerden erg goed. Ook dit seizoen pusht hij veel raak. Daarnaast heeft Oranje Zwart een team dat collectief sterk is met kwaliteit op elke linie.”

Hagemans kijkt erg uit naar de tweede helft van het seizoen, te beginnen dus met de ontmoeting tegen de Eindhovenaren. “Komende periode staan zowel Oranje Zwart als Kampong voor ons op het programma. We kunnen deze maand dus echt meten waar we staan,” aldus de middenvelder.

Inmiddels heeft Seve Van Ass zijn team laten weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. “Ik wens hem natuurlijk erg veel sterkte met zijn herstel en we hopen met zijn allen dat hij zich snel weer bij ons aan kan sluiten,” sluit Hagemans af.

 

Reageer