Jelle Galema keert terug naar Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland
Jelle_Galema_Oranje_Rood

Jelle Galema keert terug naar Oranje-Rood

Na een sportief uitstapje van drie seizoenen keert Jelle Galema komend seizoen terug naar HC Oranje-Rood. De aanvaller die aan zijn laatste termijn bij HC Den Bosch bezig is, heeft getekend voor 4 seizoenen.

Galema (28) speelde van 2009 tot 2018 voor Oranje-Zwart/HC Oranje-Rood en werd met dat team landskampioen in 2014, 2015 en 2016 en Europees kampioen in 2015. Sinds 2013 maakt hij deel uit van het Nederlands elftal en heeft hij inmiddels 75 caps op zijn naam staan.

In 2018 kwam Galema over van Den Bosch naar Oranje-Rood. (c) Frank Reelick

In 2018 maakte Jelle de overstap naar HC Den Bosch. Jelle meldt op de clubsite van Oranje-Rood over zijn comeback in Eindhoven: “Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad bij Oranje-Zwart en later HC Oranje-Rood. Zowel op sportief als persoonlijk vlak. Het is een club waar ik me op alle fronten thuisvoel”. 


Met de terugkeer van Jelle haalt HC Oranje-Rood niet alleen een supersnelle spits en gedreven teamplayer naar het nog jonge team van coach Robert van der Horst, maar zeker ook een enorme dosis (internationale) ervaring.

Comments (1)

  1. Ashley Boving

    Ik ben Ashley boving en ik ben 42 jaar ik hou heel veel van hulp hoofdklasse heren 1 en damesschoenen 1
    Super informatie houden zo heel veel top
    Veel liefs Ashley boving

Reageer