Jenniskens: ‘Je kunt niet rekenen in het hockey’

De heren van Bloemendaal wonnen vanmiddag hun eerste halve finalewedstrijd tegen Kampong met 2-1. Tot de 68e minuut leken de Mussen af te stevenen op een ideale 2-0 zege maar twee minuten voor tijd prikte Roderick Weusthof toch nog een uitdoelpunt voor de Utrechters binnen. Lang baalde verdediger Tim Jenniskens hier echter niet van.

Bloemendaal Kampong MdW Weusthof Jenniskens
Jenniskens in duel met Weushof. Credit: Maurice de Wert

“Je hoopt natuurlijk dat je zelf meer scoort maar het is en blijft een play-off wedstrijd. Je moet gewoon zorgen dat je vandaag en morgen wint. Tuurlijk kun je nu in dit nieuwe systeem rekening gaan houden met tegendoelpunten maar zo werkt het niet. Je kunt niet rekenen in het hockey. Dat zie je ook bij Rotterdam – Oranje Zwart waar OZ in de slotminuten nog twee keer scoort. Dus laten we vooral gewoon heel blij zijn dat we gewonnen hebben.”

Bloemendaal had in deze eerste halve finale over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel. De voorsprong wist de thuisploeg echter pas halverwege de tweede helft te pakken. Dit was vooral te danken aan de sterk keepende David Harte. Jenniskens was ook tevreden met het spel van zijn ploeg maar vond Kampong ook zeker niet ongevaarlijk. “We hebben echt wel een goede wedstrijd gespeeld maar ook Jaap (Stockmann, red.) heeft een aantal kansen van hen eruit gehouden. Voor mijn gevoel hebben we uiteindelijk wel terecht gewonnen. Kampong is gewoon een hele goede ploeg die niet voor niets op de eerste plaats is geëindigd dus we zijn blij dat we deze overwinning op zak hebben.”

Morgen reist Bloemendaal af naar Utrecht waar Jenniskens een gekkenhuis verwacht. Op een gelijkspel spelen of doelpunten rekenen wil de verdediger niet. “We moeten gewoon winnen en als we dat doen weten we nu zeker dat we naar de finale gaan. Na de goede tweede seizoenshelft die we hebben gespeeld zou dat echt fantastisch zijn.””

 

Comments (3)

  1. De Mussen hebben helaas terecht gewonnen !! Op David na zag ik geen fighting spirit bij Kampong. Constantijn niet scherp, Kemperman onzichtbaar enz. enz. Gelukkig scoorde De Knoest nog de 68ste minuut voor de eer en misschien daardoor de aansluiting ?? Gelukkig krijgt Kampong nog 1 kans om zichzelf te bewijzen en ons te tonen waarom zij als 1ste geeindigd zijn in de competitive ?? Het zal niet makkelijk zijn maar zeker niet onmogelijk!
    Veel succes !!

  2. Helaas??? Goh, zonnebloem mag niet zeggen dat hij liever niet heeft dat kampong wint dat typeer jij als een zielige reactie. Typische kampong reactie ??

  3. Teleurstelling voor Kampong.
    Maar vooral knappe prestatie van Bl’daal, aan wie voorafgaand aan het seizoen door velen al werd getwijfeld. In de winterstop werden ze afgeschreven. Maar het blijf intern rustig en Garcia flink het met zijn mannen. Knap! voor het eerst zonder De Nooijer, toch ‘gewoon’ finale.
    chapeau Bloemendaal!

Reageer