Jenniskens: 'Ongelooflijke klasse dat we deze pot nog winnen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jenniskens: ‘Ongelooflijke klasse dat we deze pot nog winnen’

De heren van Bloemendaal dringen na een waren thriller tegen KHC Dragons als tweede Nederlandse club door naar de halve finale van de EHL. Tom Boon redde ‘de thuisploeg’ door een kwartier voor tijd een hattrick te scoren.

Bloemendaal Dragons
Jenniskens, Gougnard en de Groot kunnen de 2-0 van Cobaert niet voorkomen. (c) Maurice de Wert

Holy shit, wat was het? Zes minuten voor tijd dat we die laatste maakten? Het was echt niet normaal vandaag,” aldus Jenniskens terwijl hij het veld afloopt. Net als zijn teamgenoten heeft hij een grijns van oor tot oor, en dat is niet gek. In het slotkwart van de kwartfinale tegen KHC Dragons werd er onder luide aanmoediging van het vele publiek een 3-1 achterstand omgebogen in een 3-4 overwinning. Vooral in het eerste kwart zag het er niet naar uit dat het duel zo zou eindigen. De ploeg van Russel Garcia startte matig en leken overrompeld door de felheid van Dragons die binnen tien minuten een 2-0 voorsprong in handen hadden. “Het leek net of zij iets meer energie hadden, zij speelden het eerste kwart ook gewoon beter. Toen het echter rust was voelden we wel al dat we in de wedstrijd waren gegroeid en daarbij was het ook fijn dat we toen op 2-1 stonden en dat we niet tegen een 2-0 achterstand aankeken.”

Bloemendaal speelden de tweede helft inderdaad beduidend beter maar tot het vierde kwart werd de aansluitingstreffer niet gevonden en liep Dragons uit naar 3-1. De 3-2 van Boon, een kwartier voor tijd, kwam dan ook als een bevrijding. “Bij de 3-2 weet je gewoon, nu moeten we doorknallen. Het was opzich best een lucky goal trouwens, hij stuiterde vijf man voorbij en toen gleed Tom ‘m binnen. Hij maakt er ook weer drie, echt ongelooflijk,”  aldus de verdediger over zijn teamgenoot Tom Boon die met zijn hattrick in het slotkwartier de overwinning binnen sleepte.

Aanstaande zondag spelen de Mussen hun halve finale tegen Kampong of Oranje Zwart. Het maakt Jenniskens niet zoveel uit wie het wordt. “Je moet gewoon die twee wedstrijden winnen en tegen wie dat is maakt niet uit. Of we dan iets feller gaan starten? Ja, nou het was niet zo dat we er vandaag niet klaar voor waren ofzo maar zij waren in de eerste fase overal net een stapje eerder. Maar goed, ik vind het wel ongelooflijk klasse dat we deze pot nog winnnen want het had ook anders kunnen zijn.

Reageer