Jenniskens: ‘Zo’n zesde topwedstrijd op rij is best pittig voor het team’

De grote man bij Oranje Zwart was vrijdagavond keeper Mark Jenniskens die in de allesbeslissende shoot-out ronde een heldenrol vervulde door drie van de vier Spaanse pogingen te keren. De afzwaaiende goalie zorgde er eigenhandig voor dat zijn laatste wedstrijd nog niet gespeeld is. 

Terwijl hij omhelsd wordt door coach Michel van den Heuvel die hem influistert dat hij het echt geweldig heeft gedaan legt de bescheiden keeper uit dat hij vooral van mening is dat dit team ook de volgende twee EHL rondes moet spelen. “Hoewel het vandaag heel moeilijk ging, vind ik de overwinning verdiend.”

Oranje Zwart controleerde deze kwartfinale tegen Real Club de Polo maar vergat zichzelf te belonen. “We hebben heel weinig kansen gecreëerd,” blikt Jenniskens terug. “Qua echte kansen hadden we er denk ik evenveel als Polo. We hebben ook maar één corner gehad.” Hoewel de Brabander vindt dat Polo sterke tegenstand bood hakken ook de vele wedstrijden die zijn team in korte tijd heeft moeten spelen er goed in. “Je merkt gewoon dat het lastig is mentaal fris te blijven. Iedereen wil dolgraag de dubbel pakken alleen de play offs zijn twee keer twee wedstrijden in acht dagen en dan moet je hier gelijk ook weer vol aan de bak. Dit was de zesde topwedstrijd op rij en dat is best pittig.”

De Eindhovenaren hebben morgen een rustdag waarin ze wat op adem hopen te komen. Zondag spelen ze vervolgens om 14:00 in de halve finale tegen Dragons dat eerder Kampong en Rotterdam uit de EHL knikkerde.

Reageer