Jeroen Delmee en Pascal Kina per direct weg bij Belgische selecties

Zowel Pascal Kina als Jeroen Delmee zijn niet langer bondscoach van de Belgsiche selecties. Delmee heeft de KBHB en zijn spelersgroep ingelicht dat hij met onmiddellijke ingang stopt als bondscoach van de Red Lions. Na de teleurstellende prestaties en resultaten op het EK in Londen eind augustus, en met nog 11 maanden te gaan voor de Olympische Spelen van Rio, was het duidelijk dat er snel een krachtige reactie moest komen. Dit meldt hockeynews.be.

Trainer Jeroen DelmeeEr werd door de Koninklijke Belgische Hockey Bond een evaluatieproces op gang gebracht, waarop de prestaties en resultaten van het team van de afgelopen twee jaar (WK onder Marc Lammers, Champions Trophy, World League en EK onder Jeroen Delmee) werden afgezet tegen de ambitie van ‘Push to the podium’ en doelstelling van Olympische medaille die voor de KBHB en het team nog steeds brandend actueel blijven. Hieruit bleek snel dat er een aantal zaken in de aanpak en een aantal aspecten van de voorbereiding van het team moesten worden herzien en aangepast. Er is een nieuwe, frisse start nodig.

Tijdens deze evaluatieprocedure, waarbij bondscoach Delmee uiteraard van dichtbij betrokken was, heeft deze de laatste weken ook voor zichzelf een evaluatie gemaakt. Hierbij kwam hij spijtig genoeg tot de conclusie dat het beter was dat hij zich terugtrok als bondscoach.

‘Dit is een heel moeilijke beslising, maar één die ik voor mezelf en het team moet nemen. Het is voor mij duidelijk dat er iets moet veranderen, wil het team zijn dromen waar kunnen maken en dat een nieuwe aanpak nodig zal zijn, die dichter aanleunt bij de Belgische cultuur. Om het team binnen 10 maanden naar Rio te leiden, moet ik mezelf 100% kunnen terugvinden in deze nieuwe aanpak. Maar spijtig genoeg is dit niet het geval. Ik heb me de laatste jaren proberen aan te passen aan een verschillende omgeving, maar moet voor mezelf concluderen dat ik meer en meer moeite heb om de enorme dosis energie die hiervoor nodig is, op te brengen’, aldus Delmee.

 

Ook bondscoach van de Belgische vrouwen, Pascal Kina, heeft in overleg met de bond zijn functie neergelegd.

 

Comments (11)

 1. letmeguess…

  laat me raden….

 2. Delmee die gaat nu dus naar onze dames

  1 en 1 is 2

 3. stuivertje wisselen

  Jeroen naar dames zou “gouden” zet zijn!

 4. Jeroen en dames, ik weet het niet. denk dat hij hiervoor te direct is, dat gaat niet werken vrees ik.

 5. Wat heeft Delmee bewezen dat hij bondscoach van de dames kan worden? Hij is geen eens in staat om een uitstekend presterend team op dezelfde lijn te houden…

 6. Het beste wat er had kunnen gebeuren -> succes verzekerd!
  Jeroen Delmee Hoofdcoach en Toon Siepman ass.trainer + sleeptrainer.
  2 zeer goede trainers met een enorme staat van dienst.
  Jeroen Delmee te direct????? Dat is een pree voor deze dames groep, ze zullen er van smullen.

 7. Jeroen Delmee heeft bij de NOS al aangegeven geen bondscoach van de Nederlandse dames te willen worden.

 8. Jeroen en Toon, gouden combi inderdaad!

 9. Zou het iets te maken kunnen hebben met recente tegenvallende prestaties van de Belgen?

 10. dus waarom zou hij dan geschikt zijn om leiding te geven aan en verantwoordelijk te zijn voor de begeleiding van de Nederlandse dames die een uitermate moeilijk en zwaar traject ingaan op weg naar Rio?

 11. Niets met Nederland te maken. Gewoon hetzelfde verhaal als in NL. Te weinig vertrouwen in een goede afloop in Rio. Nu kan je nog net dat traject doen. 1 of 2 toernooien ertussen en dan Rio. Het wordt krap maar de Belgen hebben een mooie ploeg en kunnen zeker voor een podiumplek gaan in Rio. Waarom moet Toon altijd als assistent. Laat hem het gewoon doen t/m Rio als eindverantwoordelijke. Kan die ploeg wel aan lijkt mij.

Reageer