Joep de Mol: ‘Geen woorden voor hoe mooi het is’

Met een gouden medaille om de nek en een glimlach van oor tot oor stond Joep de Mol op het veld van het Wagener Stadion. De verdediger van Oranje Rood was zojuist gehuldigd als Europees kampioen na de 4-2 overwinning op België in de finale.

“Het gevoel is eigenlijk niet te beschrijven. Je maakt zoiets moois mee. De afgelopen twee weken waren onbeschrijflijk mooi. Het is de slagroom op de taart. Ongelooflijk”, zegt De Mol, die eerder dit jaar nog geen deel uitmaakte van de selectie die zegevierde tijdens de Hockey World League Semi-Final in Londen.

Prijzen

“Het past een beetje in plaatje van Joep de Mol”, lacht de verdediger. “In mijn eerste jaar bij Oranje Zwart wonnen we de landstitel en de EHL. Nu mijn eerste echte grote toernooi een EK, na een keer HWL te hebben gespeeld, en ik pak gelijk meteen goud. Ik heb er geen woorden voor hoe mooi het is. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

De finale tegen de Belgen was een prachtige afsluiting van het toernooi. De Oranjeheren, die eerder in de poulefase met 5-0 verloren van België, keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. “Het zag er ook niet naar uit dat we hem gingen pakken”, zegt De Mol die geen deja-vu had. “Ik heb wel even gedacht: we moeten wel even een tandje erbij. We moeten wel even bijschakelen. Dat hebben we heel goed gedaan denk ik.”

Wilskracht

“Ik denk wel dat het aangeeft hoe we als team in elkaar zitten”, gaat De Mol verder. “Hoe we dit hebben opgepakt en hoe we zijn gaan vechten met elkaar. Wellicht dat het tactisch niet even goed stond, het niet altijd even goed was, maar dat we het puur op wilskracht en op vechten hebben aangevlogen.”

De Mol complimenteert de ploeg met die instelling. “We hebben elkaar niet losgelaten. Dat is meer waard dan zelfs de gouden plak. Ook al zat het tegen. Van de week 5-0 eraf en nu 2-0 achter bij de rust. Je geeft niet op, blijft elkaar aankijken en blijft positief naar elkaar. Dat is denk ik heel veel waard en dat is heel mooi.”

Bij de strot

De schitterende 2-1 van Robbert Kemperman maakte niet alleen wat los bij de Nederlandse spelers, ook het stadion ging compleet uit het dak. “Dat was het startsein voor ons om door te knallen. We hebben ze bij de strot gepakt en niet meer losgelaten. Het stadion ging meeleven. Ik blijf het zeggen: de sfeer bleef wederom briljant. Ik denk dat ik nooit zoiets meer mee ga maken, ik hoop het wel. Iedereen was echt fantastisch.”

Reageer

Contact Us