Jolie: ‘Bloemendaal van voor de winterstop is gelukkig verleden tijd’

Gisteren vochten de heren van Kampong en Bloemendaal in de tweede wedstrijd van de halve finale uit wie volgende week mag aantreden voor het kampioenschap. Ras-Kampongspeler Constantijn Jonker en Bloemendaal-verdediger Wouter Jolie blikken in een interview met de NOS terug op de twee wedstrijden.

International Jonker speelt al bijna zijn hele leven bij Kampong. Gisteren speelde hij met zijn ploeg gelijk tegen Bloemendaal en ziet daardoor de droom om kampioen te worden uiteenspatten. “We hebben een heel jaar toegeleefd naar deze play-offs. We draaiden een goede competitie en zijn naar mijn mening terecht eerste geworden. En nu spelen we één weekend play-offs en is het ineens voorbij. Dat doet pijn.” Het publiek verwachtte veel van de mannen van Kampong. Na grote successen in de jaren zeventig en tachtig, voelde het dat dit jaar de kansen daar waren weer een succes te behalen. Toch vind Jonker niet dat zij het publiek teleurgesteld hebben. “Dat vind ik nogal een heftige term. We hebben terecht verloren van Bloemendaal over twee wedstrijden. Helaas hebben we niet het niveau behaalt wat we wel kunnen behalen. Dat neemt niet weg dat Bloemendaal een super goede ploeg heeft, met geweldige spelers. We kwamen gewoon net een doelpunt te kort.” De ploeg speelde een onrustige wedstrijd en liet zich onder andere afleiden door de arbitrage. “Misschien komt het wel omdat we zelf niet lekker in de wedstrijd zaten,” vertelt Jonker. “Misschien waren er wel een paar mindere calls van de scheidsrechters, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Wij hebben ons niveau niet gehaald en dat is in de play-offs gewoon te weinig.”

Collega-international Jolie is anders gestemd. Met een grote lach op zijn gezicht vertelt hij hoe Bloemendaal de wedstrijd naar hun hand wist te zetten. “In de eerste helft konden we niet genoeg energie brengen, maar in de tweede helft scoort Roel (Bovendeert, red.) al na een paar seconden. Ik zei in de rust tegen hem: Jij gaat ‘m maken. En even later doet hij het. Hij speelt megagoed deze play-offs en daarna moesten we vechten om vast te houden.” Stockmann hield in de laatste minuten nog enkele keren zijn doel schoon en zo bleef een 1-1 eindstand op het bord staan. In de eerste seizoenshelft werd Bloemendaal op Kampong nog volledig van de mat gespeeld en waren de Utrechters veel sterker. Daar was gisteren niets meer van te zien. “We hebben in de winterstop een switch gemaakt. De focus is er, de wil om voor elkaar te vechten is er en dat verschilt gewoon 50% in ons niveau. Bloemendaal van voor de winterstop is gelukkig helemaal verleden tijd. Wij hielden ons de hele wedstrijd rustig op de scheids, waar kampong dat niet deed. Je moet je afsluiten voor hetgeen waar je geen invloed op hebt en dat hebben we deze wedstrijd goed gedaan. We zijn er nog niet, maar gaan wel door. Het zal volgende week pas op het laatste moment beslist worden. Wie het graagst wil, die wint,” aldus Jolie.

Comments (4)

 1. Van der Horst: Tegen wie moeten we? Bloemendaal? Die kunnen we wel hebben’, l

  Galema: ‘Wij zijn veel beter dan Bloemendaal. Laat ze maar komen’

  Leuk dat OZ dit seizoen nog niet van Bloemendaal heeft kunnen winnen…

 2. tikie-takie

  Niet echt snuggere uitspraken van die jongens uit het Zuiden.

 3. Prachtig stuk over Bloemendaal in het NRC (zie website van Bloemendaal). In Bloemendaal leeft de finale enorm. Waar je ook gaat of staat, iedereen heeft het over het mirakel, het elftal dat nu al zo lang ongeslagen is. De vervelende druk is er ook af voor Bloemendaal, met het EHL ticket op zak. Het seizoen is voor iedereen binnen en rondom de club al geslaagd. Nu nog kampioen worden. Hoop dat de beleidsbepalers inventief zijn (zijn ze eigenlijk al door een busreis incl. ticket voor 15 euro te regelen naar OZ in Eindhoven zondag), en iets doen met het enthousiasme rond de club. Kan me ooit herinneren dat er bij Bloemendaal iets van 15 bussen aankwamen met OZ fans, drie kwartier voor de wedstrijd. Dat maakte indruk. Een vergelijkbare karavaan naar Eindhoven zou geweldig zijn!

 4. jipjapjop

  @Pieter, mirakel? dat zou het zijn als Hurley de finale gehaald had, dit is een team met louter internationals of ex-internationals of jeugd internationals.Niet meer dan logisch dus dat deze ploeg play-offs haalt en een halve finale is nu weer gebleken beslist de vorm vd dag het resultaat.

  Hoezo dus seizoen geslaagd? je mag toch verwachten dat Bldaal playoffs speelt.

Reageer

Contact Us