Jolie: 'Hopelijk zal de EHL ons weer een boost geven' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jolie: ‘Hopelijk zal de EHL ons weer een boost geven’

Terwijl de rest van de hoofdklasseteams van hun vrije paasweekend gaan genieten maken de heren van Oranje Zwart, Kampong en Bloemendaal zich op voor de knock-out fase van de EHL. Een thuiswedstrijd voor Bloemendaal, dat in de hoofdklasse inmiddels uit de top vier is gevallen en daardoor is het ook een welkome afwisseling, volgens captain Wouter Jolie, die hoopt dat de EHL zijn team een boost zal geven.

Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (2)
Jolie in duel met Jonker tijdens de play-offs van vorig seizoen. (c) Maurice de Wert

Slechts één punt wisten de Mussen te pakken in de afgelopen drie wedstrijden tegen concurrenten Rotterdam, Amsterdam en Kampong en daarmee is de vijfde plek een feit. Met nog vier wedstrijden te spelen loopt de ‘play-offdruk’ op bij de ploeg van Russel Garcia, zo vertelt Jolie die desalniettemin optimistisch vooruitblikt op de komende weken. “Aangezien Amsterdam en Rotterdam nog tegen elkaar moeten spelen hebben we het met nog vier wedstrijden te gaan wel in eigen hand,” vertelt de verdediger. “We moeten ze alle vier winnen en dat is een mooie uitdaging, vooral aangezien we zowel Oranje Zwart als HGC nog treffen.”

Bloemendaal won tot nu toe pas één topper, thuis tegen HGC, en dus reist de vraag of de ploeg dit seizoen niet gewoon tekort komt ten opzichte van de concurrentie. Jolie heeft zijn vinger nog niet op de zere plek kunnen leggen. “Ik vind het lastig, ik geloof namelijk niet dat het aan de kwaliteit van ons team ligt want als je naar onze spelers kijkt hebben we een fantastische selectie. We hebben een paar keer terecht verloren en een paar keer wat ongelukkig. Ik denk dat we op een of andere manier nog niet helemaal de juiste speelstijl hebben gevonden om topwedstrijden te winnen. Hopelijk zal aankomende week, de onderbreking van de EHL, ons weer een boost geven. Je gaat er met een heel ander gevoel in en bent even niet bezig met statistieken en andere uitslagen. Je moet gewoon winnen om door te gaan, zo simpel is het.”

Aanstaande woensdag gaat de knock-out fase van de Euro Hockey League van start en reizen zestien teams af naar Bloemendaal om daar te strijden om deze Europese titel voor clubteams. Ook het thuisteam slaapt vanaf dinsdag in een hotel in Bloemendaal om zich daar optimaal te kunnen voorbereiden. Na één jaar van afwezigheid doen de Mussen weer ‘gewoon’ mee aan het toernooi. Jolie heeft er al zin in. “Ik kom nu net op de club en echt alles is EHL; boarding, tribunes en een heel dorp. Ik krijg ook echt flash-backs naar twee jaar geleden toen we het toernooi wonnen en de kriebels beginnen nu ook wel te komen.”

Voor Bloemendaal gaat de EHL woensdag om 17:45 uur van start met de achtste finale tegen het Poolse KS Pomorzanin Torun. Jolie kent de ploeg niet maar heeft wel een idee van wat hij van ze kan verwachten. “Oost Europeanen hebben hun eigen stijl; het zijn brede gasten, ze zijn fysiek, vaak ook goed in indoor hockey dus je hebt altijd wel wat jongens met een goede sleep. Uiteindelijk zullen we trouwens wel vooral van eigen kracht uit gaan. Dit is wel een team waar we gewoon van moeten winnen maar alsnog moet je het niet onderschatten. Als je kijkt naar vorige edities zijn er altijd wel wat rare uitslagen of stugge tegenstanders.”

Jolie heeft er duidelijk zin in maar wat maakt de EHL nou zo leuk? “Het is gewoon heel professioneel neergezet,” legt Jolie uit. “Het wordt live op internet gevolgd en dit jaar waarschijnlijk ook op Eurosport en misschien wel de NOS uitgezonden. Verder komen er 16 teams met verschillende supporters groepen, er is veel hockey, veel goeie ploegen en topspelers uit bijvoorbeeld Duitsland, België en Engeland dus dat maakt het wel heel cool. De vorige edities op Bloemendaal waren super succesvol qua publiek en sfeer dus ik verwacht er veel van.”

Bekijk hier het wedstrijdschema van de EHL op Bloemendaal.

Reageer