Jolie: 'Onze comeback duurde blijkbaar net een weekje te kort' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jolie: ‘Onze comeback duurde blijkbaar net een weekje te kort’

Bloemendaal heeft de mooie inhaalrace van na de winterstop dit weekend niet kunnen bekronen met een landstitel. Oranje Zwart was met twee keer een 3-2 overwinning te sterk voor de ploeg van Wouter Jolie.

Kampong-Bloemendaal-MdW-Jolie-Stockmann
Jolie schiet keeper Jaap Stockmann te hulp. Credit: Maurice de Wert

“Over twee wedstrijden was Oranje Zwart helaas net wat beter,” blikt de captain terug. “Qua energie was het vandaag een stuk beter dan gister, toen was OZ net wat feller. We kwamen alleen niet door hun verdediging heen. Zij hadden een paar mooie acties waaruit ze scoorden, al heeft Jaap (Stockmann, red.) ook een aantal keer mooi redding weten te brengen.”

Bloemendaal nam in deze tweede finalestrijd nog wel de leiding via een prachtig goal van Tom Boon. Jolie vertelt dat dit doelpunt, dat enigszins uit de lucht kwam vallen, zijn ploeg wat extra energie gaf maar dat de Mussen na de twee goals van Oranje Zwart bij rust wel wisten dat het heel lastig voor ze zouden worden. “We zijn tot de laatste seconde blijven strijden, hebben het niet opgegeven, maar wat ik al zei, OZ was gewoon net wat beter. Maar, waar het gister ook wel aan onszelf lag, heeft iedereen vandaag in ieder geval alles gegeven.”

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft gingen de mannen van Bloemendaal op een zesde plek de winterstop in. Ze wisten zich hiervan echter te revancheren en kwamen als herboren de winter uit. De ploeg verloor tot aan dit weekend geen enkele wedstrijd meer. Een zeer knappe prestatie, al is de teleurstelling op dit moment nog groot. “Tja, we hadden natuurlijk zo’n mega mooie serie neergezet en haalden op het nippertje de play-offs. Dan wil je natuurlijk door en daarom is het nu misschien wat moeilijk om dat te relativeren. Maar we weten ook ergens wel dat OZ gewoon beter was en wij het niet meer konden brengen. Pijnlijk, maar onze comeback duurde blijkbaar net een weekje te kort,” grapt de aanvoerder.

Als Jolie terugblikt op het seizoen kan hij niet anders dan trots zijn. “Tijdens de winterstop had iedereen ons afgeschreven, vervolgens winnen we drie toppers, spelen we er één gelijk, winnen we de halve finale van Kampong en spelen we volgend jaar weer EHL. We weten dus zeker waar we vandaan komen. Het is gewoon heel erg knap wat we hebben laten zien.” Dit finale weekend stond naast de strijd om het landskampioenschap, voor Jolie en zijn teamgenoten ook in het teken van het afscheid van drie oudgedienden. Zowel Ronald Brouwer, als Nick Meijer en Eby Kessing keren volgend jaar niet meer terug op het hoogste niveau. “Het zijn drie gasten die ik erg ga missen dus dat gaf de wedstrijd van vandaag wel een extra lading. Het zijn drie hele mooie spelers, grote Bloemendalers en vriendjes van me dus ik vind het persoonlijk in ieder geval heel jammer dat ze stoppen,” sluit Jolie af.

Vanavond rond acht uur worden de spelers van Bloemendaal op hun club gehuldigd voor de prestaties van dit seizoen.

Reageer