Jong Oranje international Luijkx naar Kampong

Pepijn Luijkx speelt vanaf komend seizoen voor Kampong heren 1. De 20-jarige speler van Jong Oranje komt over van Den Bosch en is na Joost van de Vijfeijken, Loïck Luypaert en Lars Balk de vierde versterking voor de club uit Utrecht.

Pepijn Luijkx

“Ik kijk ernaar uit om komend te seizoen te spelen voor een topploeg als Kampong Heren 1 dat bekend staat om zijn aanvallende en snelle hockeyspel,” zo laat Luijkx weten. “Ik ga wonen, studeren en hockeyen in Utrecht en dat geeft me de focus om me verder te ontwikkelen. Daarbij verwacht ik dat het dagelijks trainen en spelen met de topspelers als Robbert Kemperman en Sander de Wijn mijn hockeyspel ten goede komt.”

Ook coach Alexander Cox is blij met de komst van de jonge middenvelder. “Hij past uitstekend bij onze speelstijl door zijn snelheid en dynamiek. Hij is jong en gedreven, wat ook belangrijk is voor de toekomst van Kampong.”

Benieuwd naar andere transfers in de hoofdklasse? Klik dan hier voor een overzicht.

Comments (19)

 1. kamponger

  Yey een nederlander ipv een buitenlander zoals a’dam/ b’daal

 2. @kamponger

  Yey weer iemand van buitenaf.

 3. Klaas-Jan

  Ja inderdaad een nederlander. Die buitenlander hadden ze al voor het WK vastgelegd dus wat is je verhaal?

 4. kamponger

  weer een plek voor de ‘eigen’ jeugd weg…

 5. Prima aankoop voor Kampong. Kampong koopt goed in, net als Amsterdam. OZ blijft ongeveer hetzelfde, komt niet veel bij maar gaat ook niet veel weg (weet even niet wat de pakistanen doen). Hetzelfde geldt ook voor Rotterdam. Ook HGC doet het goed. Belangrijke spelers behouden (v/d Linden, Hiebendaal, van Kan, v/d Kamp etc.) en goede aankopen (Oliva en Peillat). Bloemendaal blijft achter. Prioriteit ligt daar momenteel niet bij het eerste team. Jeugdspelers laten doorstromen is het beste wat je kan doen. Alleen dan wel de toppers en niet teveel tegelijk. Molenaar en Aarts (jongste van de twee) gaan het op termijn zeker redden. Visser (krijgt ook niet veel kansen met Stockmann op goal), Feenstra, Beekmans, Aarts, Vos en van Doorn voegen nog niet veel toe, net als van Loo. Vind dit de matigste selectie (vooral in de breedte) van Bloemendaal sinds jaren ondanks de toppers die ze zeker nog hebben. Van het opvolgen van Caldas, de Nooijer, Dwyer, Docherty, Kessing, Brouwer en Meijer is nooit serieus werk gemaakt, dat gaan ze komend seizoen helaas merken (5e a 6e plek).

 6. kamponger

  Weet niet vond het wel leuk, was het vergeten :D. Er worden ook voor de jeugd jongens van buiten gehaald ik word er doodmoe van. Ik ben keeper in de en we hebben prima lijnkeep en nu komt keeper van Nederlands A geloof ik, alles schuift door. Niet leuk, kan wel janken. Voor een keer ben ik het eens met Kampong haters, ze laten goeie jongens lopen, soms voor best wel slechte gasten van buitenaf… Sad story

 7. kamponger

  In de A moet er staan

 8. Welke keeper komt er dan naar Kampong? Begrijp dat Jan ook vol met Heren 1 mee gaat trainen. Moet Harte volgend jaar vervangen?? Wat gebeurt er dan met de 2e keeper?

 9. Welke verdediger er dan uit?
  Dat hier nog budget voor is bij kampong.

 10. @jan, Rabobank

 11. En de leden worden opgezadeld met contributieverhoging en extra geld voor een nieuw clubhuis. Schande Kampong.

 12. kamponger

  Wanneer moet ik meer gaan dokken dan? Dat wordt nu al 2 jaar geschreeuwd op deze site geloof ik… gaat Jan niet naar België las zoiets geloof ik, zal wel fout zijn, maar ik ga het volgend seizoen zien.

 13. Op de laatste Kampong ALV is besloten contributie niet te verhogen.
  Bijdrage nieuw clubhuis (25 euro) pas als het clubhuis gebouwd gaat worden.

 14. Pietertje, wat fijn dat Bloemendaal nu eindelijk eens investeert in de jeugd ipv van het kopen van 5 buitenlanders. Kost misschien 1 of 2 jaar om ze in te passen en dan mis je wellicht de Play-offs en dat is helemaal prima! Coaches en buitenlandse spelers zijn passanten, beleid niet!

 15. Gaat Taekema terug naar Leiden?

 16. Diederik

  Eerst worden alle veelbelovende jonge spelers van Kampong weggestuurd, zoals Daan Dullemeijer,Jan de Wijkerslooth, Bram Weers,Boudewijn Pars, Dylan Vermeij enz.enz en nu komt er opeens een hockey Academy voor veelbelovende jeugd voor Dames/Heren 1 ??
  Wat een zwalkend beleid ?

 17. kamponger

  Diederik, weet je dit zeker, of gewoon een vaag gerucht? Lijkt een beetje makkelijk Kampong zo weer af te zijken. Ik weet er niets van dus als het echt is zoals je zegt, is dat wel slecht beleid inderdaad.

 18. Wandel Gang

  Taekema naar Breda…

 19. Diederik

  @kamponger helaas berust mijn verhaal op feiten !Veel wordt verdoezeld door het sportieve “succes” bij Heren 1.Neem maar contact op met die namen die ik genoemd heb?

Reageer