Jonker: ‘We gaan nu een aanval plaatsen op de eerste plek’

De heren van Kampong moesten nog bijkomen van de loodzware wedstrijd van vrijdag tegen Oranje Zwart, of HGC stond zondag alweer te wachten. Met een aangeslagen team vochten de Utrechtenaren voor wat ze waard waren tegen een taai HGC. Kampong ging er uiteindelijk met de punten vandoor (2-3). Aanvaller Constantijn Jonker vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over het zware weekend en de ambitie van zijn ploeg om als eerste te eindigen.

Vrijdag liet de klasse van international Jonker nog van zich spreken. Met een weergaloze backhand schoot hij laat in de wedstrijd het winnende doelpunt binnen. De eerste concurrent was overwonnen, maar niet geheel zonder kleerscheuren. “Het hele team was total-loss na vrijdag,” vertelt Jonker. “Quirijn, Thierry en Martijn (Caspers, Brinkman en Havingen, red.) hadden last. Eigenlijk had het hele team wel ergens pijn. Het was duidelijk dat het vandaag zwaar zou worden en dat werd het ook.” Buitenlandse spelers Phil Burrows en Simon Egerton maakten het met hun brute kracht de ploeg uit Utrecht erg zwaar. Toch wist Kampong met een 2-1 achterstand nog eens aan te zetten. “HGC is een zeer taaie ploeg. Wat ik sterk vind is dat we, net als vrijdag, weer het ‘momentum’ over wisten te pakken. Bij de 2-2 wist ik dat HGC gebroken was en dat we ze gingen pakken. Zeker toen Weusthof mocht aanleggen. Dan doet-ie het gewoon weer,” aldus Jonker.

Zo mag Kampong, en Jonker in het bijzonder, na dit weekend zeer tevreden zijn over de prestaties. Jonker maakte met belangrijke en beslissende doelpunten zijn reputatie als goalgetter meer dan waar. De laatste drie wedstrijden spelen de Utrechtenaren tegen Tilburg, Pinoké en Laren. “Als we nu de play-offs niet halen, zou dat wel een hele grote telleurstelling zijn,” zegt Jonker. “Op papier krijgen we nu mindere tegenstanders, maar eigenlijk speel je liever tegen de nummer zeven en acht, die niet echt meer iets te winnen of verliezen hebben, dan tegen de onderste teams. Ik vind dat we gewoon drie keer moeten winnen. Als Oranje Zwart het laat liggen uit bij Bloemendaal, worden we misschien nog wel eerste. Daar gaan we zeker een aanval op plaatsen. Dan heb je het ticket voor de Euro Hockey League ook al binnen,” aldus een ambitieuze Jonker.

Reageer

Contact Us