Joost van den Berg: “Deze kans kon ik niet laten lopen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Joost van den Berg: “Deze kans kon ik niet laten lopen”

Joost van den Berg verruilt na een seizoen SCHC voor Rotterdam. De 33-jarige cornerman werd deze week verrast door een telefoontje vanuit de havenstad.
Toevallig
“Het is eigenlijk per toeval gebeurd. Rotterdam heeft me deze week benaderd om te komen praten. Daar ben ik op ingegaan, maar ik wilde het wel open spelen met SCHC. Dat is een fantastische club en Pim Wijzenbeek is erg inspirerend bezig. Ik heb dan ook alle lof voor SCHC en ga met een erg goed gevoel weg.”
Niet meer de jongste
Van den Berg had het gevoel dat hij deze boot echt niet mocht missen: “Het is een moeilijke stap, maar het is sportief gezien een gigantische uitdaging. Ik kan voor het eerst EHL spelen en maak kans op de play-offs. Ik zie SCHC in de toekomst ook bovenin meedraaien, maar dit seizoen nog niet. Zoveel hockeyjaren heb ik ook niet meer te gaan, dus deze kans kon ik niet laten lopen.”
Strafcorner
Het nieuwe strafcornerkanon van Rotterdam, Timmo Kranstauber, is de eerste seizoenshelft uitgeschakeld vanwege een gescheurde kruisband. Van den Berg: “Dat is de drijfveer van Rotterdam geweest om mij te benaderen. Ik ben de eerste helft van de competitie de eerste cornerman en als Timmo weer fit is kijken we weer verder.”

Comments (13)

 1. Kost een berg kan een beetje

  Onbetrouwbare jongen! Zomaar een club verlaten terwijl je toe hebt gezegd om te blijven! Zal hij dit Rotterdam ook flikken?

 2. Koos Kampong

  @kost een berg kan een beetje,wonende in Bilthoven, wat een vreselijke genante opmerking. Misschien geld maar weinig innerlijke beschaving!!!!! Joost van de Berg is een pracht mens en kan deze kans zker niet laten lopen aan het einde van zijn loopbaan.
  Wolff weet wat hij aan hem heeft en zal zeker plezier van hem hebben, als cornerman en als verbindende factor in een team. Veel geluk Joost en dank voor alle fijne jaren op ons cluppie.

 3. Inderdaad een fijne teamspeler, die als zo velen zijn kans grijpt op het laatste moment. Naar voor SCHC maar de termijn is nog niet gesloten, KNHB ga eens nadenken, dus een legale actie, die het niet verdient om een reactie als onbetrouwbare jongen. Zure druiven!!!

 4. Vlugge Japie

  Iedereen mag z’n kans grijpen. En een toezegging doe je doorgaans niet met een tweede aanbieding op zak. Die komt vaak pas later en ga je toch eens nadenken over de toekomst.

 5. Brucegespeurde

  Hij heeft het netjes gespeeld! Seddon bij sweijde niet… Zeggen dat hij blijft en via slechte argumenten naar Laren…

 6. Seddon is in deze kwakkelende gemoedstoestand voor geen een ploeg een aanwinst.

 7. Zal ie wel bij Kampong hebben geleerd dat je alleen maar aan jezelf moet denken.

 8. Petertje,
  Goeie tekst. Jij komt er wel.

 9. @ Gerrit..jij bent uit het zelfde hout gesneden…ook geen tekst!

 10. @fan, vergeet jezelf niet

 11. Joost, succes en veel plezier bij Rotterdam!

 12. @ bas ….wat is er mis met mijn post? In mijn ogen heb je niks aan iemand die tussen het wal en het schip dobbert…toch?

 13. Peter, Gerrit, ‘fan’ : take à chill pil.
  Niet heel netjes om op dit moment schc te Bilthoven
  te verlaten maar van horen zeggen heb ik vernomen dat die bij
  Schc ook ongeveer 4 maanden op een baan heeft moeten wachten.
  Boontje komt om zijn loontje.
  Succes Joost.

Reageer