Jorge Dabanch: "Het is niet fair" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jorge Dabanch: “Het is niet fair”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het bestuur van HGC maakte gister bekend dat het de coach van Heren 1, Jorge Dabanch, per direct op non-actief heeft gezet.

Dabanch was bezig aan zijn eerste seizoen bij HGC en volgde Paul van Ass op. Laatstgenoemde bereikte vorig jaar met de Wassenaarse formatie de finale van de play-offs. Onder leiding van Dabanch bezette HGC met 18 punten uit 15 wedstrijden de achtste plek. De mindere prestaties in vergelijking met vorig seizoen hadden onder meer te maken met het vertrek van Ashley Jackson en Barry Middleton. Zonder de Engelse internationals slaagde Dabanch er wel in om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Euro Hockey League, die met Pasen op het programma staan.

Bram Lomans, voorzitter tophockey van HGC, zegt in Spits dat het gedwongen vertrek van Dabanch niet direct met het resultaat te maken heeft. „We wisten dat hij het moeilijk zou krijgen omdat we veel hebben ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen”, zegt het voormalige strafcornerkanon van Oranje. „We hebben hem dan ook niet beoordeeld op het resultaat, maar op het proces. Er was geen chemie meer met de spelers. Wij hebben het gevoel dat de manier waarop hij het team moet beïnvloeden eigenlijk nooit goed op gang is gekomen.”

Dabanch, die in het verleden het Spaanse Real Club de Polo uit Barcelona onder zijn hoede had, baalt behoorlijk van zijn gedwongen vertrek. „Het is niet fair. Verder wil ik er niets over kwijt omdat ik nog veel moet regelen met HGC. Volgende week wil ik er wel alles over vertellen.” De 37-jarige oud-speler Dirk Loots neemt de plaats in van Dabanch terwijl de rest van het begeleidingsteam intact blijft. HGC gaat onder leiding van zijn nieuwe coach komende zondag op bezoek bij Laren.

Bron: Spits

Comments (3)

 1. Iman Trafo

  Weer een coach geslachtofferd omdat hij door het vertrek van twee uitstekende buitenlanders de hoge verwachtingen van het bestuur niet waar heeft kunnen maken.

  Wanneer leren we nu eens dat de ‘buitenlandfactor’ in het Nederlandse hockey op dit moment bepalend is voor het resultaat. Haal bij Laren, Pinoke, etc. de buitenlanders weg en de coach kan het weer schudden. Wat zal het volgend seizoen wanneer de buitenlanders door hun bondscoaches worden opgeeist lastig worden voor de hoofdklassecoaches. Een les voor al die clubs die resultaat (met buitenlanders) belangrijker achten dan het laten instromen van de talentvolle jeugd. Niet die coaches zouden het veld moeten ruimen maar de besturen die dit mindere resultaat veroorzaken.

 2. kees fens

  Wordt een dure grap daar bij HGC. vorig jaar vloog bij de dames Harm Schoemaker voortijdig de laan uit. Lekker stabiel beleid. 3 betaalde hoofdcoaches per jaar

 3. Iman Trafo

  We hebben nu het ‘zwakke’ verhaal van HGC gehoord. Volgende week zal Jorge zijn kant van het verhaal vertellen. We wachten af!!!

Reageer