Jorrit Croon: ‘Genieten, maar het gaat om presteren’

Vanavond worden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro officieel geopend. De Oranjeheren lopen niet mee in de openingsceremonie omdat de ploeg zaterdag de eerste wedstrijd speelt tegen Argentinië. “Jammer, maar aan de andere kant alles voor de winst de volgende dag”, zegt Jorrit Croon in een interview met de NOS.

“Het was geen optie om daar naartoe te gaan. Het past niet in het plaatje. We gaan een stukje op tv kijken. Ook dat zal niet helemaal uitgekeken worden, want we moeten vroeg op de volgende dag.”

Vlammen

Na drie oefenpotjes op Braziliaanse bodem begint zaterdag het echte werk tegen Argentinië. “Je merkt dat het team er steeds meer klaar voor wordt om zaterdag die eerste wedstrijd te vlammen”, zegt Croon. “Het is lekker dat iedereen ongeschonden uit de laatste oefenpotjes is gekomen. Dus we kunnen volle bak met iedereen starten tegen Argentinië.”

De 17-jarige Croon staat aan de vooravond van zijn eerste olympische avontuur. “Het is niet normaal hoe gaaf het is om hier te mogen staan. Tot nu toe heb ik van elk moment genoten. Het gaat uiteindelijk om het presteren. Nu het echt gaat beginnen, voel je ook wat spanning in het team.”

Hard werken

Over zijn rol binnen het team is de speler van HGC duidelijk: “Heel hard werken en mijn best doen”, zegt Croon. “Verder mijn eigen taken goed uitvoeren. Balvast zijn. Het spel verbinden met middenveld en aanval, maar vooral niet te veel nadenken, ervan genieten. En dan denk ik dat we als team iets heel moois gaan neerzetten.”

Reageer

Contact Us