Justen Blok: “Komend week zal een intensieve week gaan worden" - Hoofdklasse Hockey Nederland
Justen Blok is een degelijke verdediger bij Rotterdam

Justen Blok: “Komend week zal een intensieve week gaan worden”

Rotterdam won gisteren de topontmoeting van HGC met maar liefst 0-7. De wedstrijd werd al vroeg in de eerste helft beslist. Volgens oranje-international Justen Blok probeerde HGC het nog wel in het derde kwart, maar was uiteindelijk zijn ploeg de meest efficiënte.

“In het begin van de wedstrijd was het verschil vooral te vinden in de effectiviteit. Waar wij de kansen wel afmaakten, deed HGC dit niet. Daarnaast was onze keeper misschien net iets scherper dan concurrent van der Ven, want hij stopte een aantal cruciale ballen. In het laatste kwart leek HGC gebroken. We kwamen zelfs in een bepaalde situatie met 3 man alleen voor de keeper. Toen was het nog een koud kunstje om het laatste tikje te geven”, aldus Blok.

De jonge verdediger is een vaste waarde in de ploeg van coach Albert Kees Manenschijn. Een vaste basisplaats en degelijk spel hebben ervoor gezorgd dat bondscoach Max Caldas hem heeft opgenomen in de selectie van Oranje. Blok zal zich de komende weken gaan opmaken voor een intensieve periode met veel belangrijke wedstrijden: “Komend weekend spelen we dubbel tegen Bloemendaal en Kampong. Twee zware wedstrijden, maar ik denk dat ons team fit genoeg is om dit aan te kunnen. In Duitsland spelen ze ook vaak twee wedstrijden in een weekend, dus waarom zouden wij dat niet kunnen. Ook de weken erna zullen we aan de bak moeten met wedstrijden tegen Pinoké en Amsterdam. Als kerst op de taart speelt Oranje ook nog een dubbele interland tegen Duitsland”.

Programma Rotterdam

Deze week zullen de heren van Rotterdam gaan trainen op maandag, woensdag en donderdag. Dinsdag en vrijdag zijn de rustdagen voor de Rotterdammers die door de overwinning van gisteren op een mooie tweede plek staan. Met een gat van drie punten, lijkt de ploeg klaar te zijn om komende weken te strijden voor een plek in de play-offs.

Reageer